Apdraudēta policistu dzīvība, bēgšana ar sašautu riepu... Policija aiztur vērienīgus narkotirgoņus. FOTO
Policisti konfiscējuši vairāk nekā kilogramu narkotiku.
112
2016. gada 6. oktobris, 13:41

Apdraudēta policistu dzīvība, bēgšana ar sašautu riepu... Policija aiztur vērienīgus narkotirgoņus. FOTO

Jauns.lv

Valsts policijas darbinieki vakar Rīgā aizturēja personu grupu, kas ilgākā laika periodā Latvijā ievedusi marihuānu lielos apmēros, lai to realizētu vietējiem narkotiku dīleriem. Aizturēšanas laikā tika izņemts vairāk nekā viens kilograms marihuānas, portāls Kasjauns.lv uzzināja Valsts policijā.

Likumsargi informē, ka vairāk nekā pirms pusgada Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbinieki ieguva informāciju, ka Latvijā no Rietumeiropas tiek ievesta marihuāna lielos apmēros, lai to realizētu vietējiem narkotiku dīleriem tālākai izplatīšanai. 

"Turpinot izmeklēšanu, tika noskaidrotas aizdomās turētās personas un norisinājās rūpīgs darbs, lai sagatavotos šo noziedznieku aizturēšanas operācijai. Vakar, veicot aizturēšanu vienlaikus vairākās pilsētas vietās, šo noziedzīgo grupu policija aizturēja," par savu veikumu lepojas policisti. 

Aizturēšanas laikā, viens no aizdomās turētajiem – kāds 1980.gadā dzimis vīrietis, Pļavniekos pamanot policiju, uzsāka bēgšanu, apdraudot likumsargu dzīvību. Vīrietis, bēgot ar BMW markas automašīnu, radīja arī bīstamas situācijas apkārtējiem iedzīvotājiem – vairākkārt rupji pārkāpa Ceļu satiksmes noteikumu prasības, tai skaitā vairākkārt šķērsoja brauktuvi pie luksofora aizliedzošā signāla.

Lai notvertu bēgošo vīrieti, policistiem nācās pielietot šaujamieroci. Vīrietis turpināja bēgt ar sašautu automašīnas riepu līdz automašīna tehniski vairs nebija ejošā kārtībā. Un arī tad 1980.gadā dzimušais vīrietis vēl turpināja pretoties, lai arī pakaļdzīšanās laikā bija guvis ievainojumu rokā. Lai personu saslēgtu rokudzelžos, policijai nācās pielietot speciālos līdzekļus, tai skaitā speciālos cīņas paņēmienus.

Pēc tam, kad vīrietis tika aizturēts, likumsargi izsauca medicīnisko palīdzību, lai aizdomās turētajam sniegtu medicīnisko palīdzību un novērtētu vīrieša veselības stāvokli. Lai arī gūtais ievainojums nebija dzīvībai bīstams, aizdomās turētais vīrietis tika nogādāts medicīnas iestādē.

Aizturētā transportlīdzeklī likumsargi atrada saini ar vairāk nekā kilogramu marihuānas.

Vienlaikus Rīgā tika aizturēti arī pārējie šīs grupas dalībnieki – 1979.gadā dzimis vīrietis un 1983.gadā dzimusi sieviete. Skaidrojot aizdomās turēto personības, atklājās, ka aizturētā sieviete iepriekš nav bijusi saistīta ar noziedzīgiem nodarījumiem, taču abi aizturētie vīrieši gan iepriekš nonākuši tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā par narkotisko vielu izplatīšanu. Visiem aizturētajiem nozīmēta arī ekspertīze narkotisko un psihotropo vielu klātbūtnes organismā noteikšanai.

Tuvākajā laikā tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu aizturētajiem.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess. Par šādu pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. 

Kasjauns.lv/Foto: Valsts policija