Ušakovs un Tatarstānas prezidents Minnihanovs apspriež Rīgas un Kazaņas sadarbības iespējas
Rīgas mērs Nils Ušakovs Rātsnamā uzņēma Tatarstānas Republikas prezidentu Rustama Minnihanovu.
2016. gada 6. oktobris, 16:20

Ušakovs un Tatarstānas prezidents Minnihanovs apspriež Rīgas un Kazaņas sadarbības iespējas

Jauns.lv

Šodien Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs Rātsnamā uzņēma Tatarstānas Republikas (Krievijas Federācija) prezidentu Rustama Minnihanovu (Рустам Минниханов), kurš ieradies darba vizītē Latvijas Republikā.

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja Rīgas un Kazaņas sadarbības iespējas, īpaši akcentējot ostu, kravu pārvadājumu un pilsētas apsaimniekošanas jomas. “Rīga ir skaista pilsēta ar daudz iespējām,” sacīja augstais viesis. “Rīgas un Latvijas uzņēmēji ir laipni gaidīti Kazaņā. Mēs priecāsimies redzēt vairāk tūristus no Rīgas, kā arī labprāt vairāk eksportētu savas preces uz jūsu valsti,” pauda Rustams Minnihanovs, uzsverot arī tiešā avioreisa Rīga-Kazaņa nepieciešamību.

“Mēs būtu priecīgi sadarboties ar Kazaņu, jo mums ir daudz kā kopēja. Abas pilsētas var mācīties viena no otras pozitīvo pieredzi, kā arī savlaicīgi atturēt no kļūdām. Uzskatu, ka varam būt noderīgi viens otram gan pilsētas apsaimniekošanas, komunālās saimniecības, uzņēmējdarbības vides veicināšanas, tūrisma jomas attīstīšanas jautājumos,” sacīja Nils Ušakovs.

Rīgas domi apmeklēja arī Tatarstānas Republikas premjerministra vietnieks, rūpniecības un tirdzniecības ministrs Alberts Karimovs (Алберт Каримов), Investīciju attīstības aģentūras vadītāja Talija Minulina (Талия Минуллина), Tatarstānas Republikas transporta un ceļu apsaimniekošanas ministra vietnieks Andrejs Jegorovs (Андрей Егоров). Sarunā piedalījās arī Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Maksims Tolstojs, Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks un Rīgas domes priekšsēdētāja padomniece Iveta Sers.

Sarunas beigās R. MinnihanovS parakstījās Rīgas domes goda grāmatā.

   

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto