Miljonārs Krūmiņš, 2 dienas pliks un neēdis nogulējis izolatorā, pastāsta par Trukšņa alkoholismu
Starp šiem abiem vīriem attiecību neesot jau gadu - kopš Truksnis totālā dzērumā izgāzis Krūmiņa rīkoto zoles turnīru.
Politika
2016. gada 6. oktobris, 22:01

Miljonārs Krūmiņš, 2 dienas pliks un neēdis nogulējis izolatorā, pastāsta par Trukšņa alkoholismu

Jauns.lv

Ceturtdienas rītā iznākot no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB), uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš izskatījās pagalam nelāgi, taču savu mutīgumu nebija zaudējis. Viņš vairākām televīzijām neskopojās ar komentāriem, kas īsti patlaban notiek.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Visupirms Krūmiņa kungs sūkstījās par apstākļiem, kādos turēts KNABā. "Viņi mani pacēla augšā, noturēja, izģērba pliku. Divas dienas man nedeva ēst un es gulēju pliks tikai tāpēc, ka es biju ieskaitījis naudu kādai partijai," LTV Panorāmai stāstīja aizdomās par nelikumīgiem ziedojumiem turētais Jūlijs Krūmiņš. Viņš nenoliedz, ka ar banknotēm pabalstījis Ingunu Sudrabu un viņas veidojumu "No sirds Latvijai".

"Esmu pārliecināts - to, ko es palīdzēju Ingunai Sudrabai... Tā bija viena no tīrākajām politiķēm, pie kuras nepielips neviena kapeika naudas. Kas kaut ko varēja sākt darīt... Jā, viņai nav harizmas, bet viņa bija tā, kas varētu sākt kaut ko darīt," savus ideālus Latvijas politiskajā arēnā ieskicēja Krūmiņš.

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka pret Jūliju Krūmiņu sākti divi kriminālprocesi par partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā.

Krūmiņš nav vienīgais, kuru nupat ciet saņēma KNAB un nupat arī atbrīvoja. Zaļās partijas biedrs, Jūrmalas mērs Gatis Truksnis pēc paviesošanās KNABā arīdzan atbrīvots. Viņš pauž, ka neko nelikumīgu nav darījis un televīzijas priekšā rada iespaidu, ka vispār nesaprot, par ko aizturēšana notikusi. Viņš skaidro, ka Jūrmalas pilsēta beidzot ieguvusi stabilitāti, - pateicoties viņa veiktām reformām. Truksnis cer, ka aizturēšana nav saistīta ar Zaļo Zemnieku savienības reitingu lietām, kā arī noliedz, ka būtu iesaistījies Sudrabas partijas atbalstīšanā.

"Kad es iepazinos ar Jūliju pirms 4 gadiem, viņš teica - tu pret mani trīsreiz skarbāk... Nē, šeit nav nekādu atlaižu nevienam," miglaini izsakās Jūrmalas mērs. Izrādās, ka starp Krūmiņu, kurš rezidē Jūrmalā, un šīs pilsētas mēru Truksni tomēr jau labu laiku ir attiecību atsalums. Iemesls - neadekvāta uzvešanās dzērumā.

Kā ceturtdienas vakarā vēstīja TV3 ziņas, Krūmiņš noliedz, ka ar naudu atbalstījis Ingunas Sudrabas partiju. Tādējādi sanāk, ka divām dažādām televīzijām miljonārs paudis kardināli pretējus stāstus - vienā ziedojumu apliecina, otrā noliedz.

Cita starpā Krūmiņš informēja, ka ar zaļzemnieku Gati Truksni viņam nav attiecību jau vismaz gadu. Tam par iemeslu kalpojusi kāršu spēles izjaukšana, kad Truksnis bijis pārmēru sadzēries. Jūrmalas mērs esot izjaucis Jūlija organizēto zoles turnīru, ziņo TV3.

"Ar Truksni ir vesela opera. Kad sāku būvēt Jūrmalā, es aizgāju pie Trukšņa un pateicu, ka gribu ieguldīt 25 miljonus eiro, bet man vajag, lai jūs man netraucējat. Paldies Dievam, tas arī bija. Bet, kad pie manis atnāca Trukšņa draugs Mežeckis, viņš palūdza, lai es ar viņu regulāri spēlēju zoli, lai Truksnis nesāk dzert. Viņš divas, trīs nedēļas nodzērās, bet pēc tam bija normāls džeks. Bet pērn oktobrī viņš piedzērās un sāka mētāt kārtis. Es teicu, Gati, es nevaru tevi pasūtīt uz trim burtiem, bet es negribu ar tevi vairāk spēlēt zoli. Man jau gadu ar Truksni nav nekāda sakara,” vēsta portāls skaties.lv.

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka KNAB ir sācis kriminālprocesu par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā un šajā kriminālprocesā kopumā tika aizturētas četras personas, to vidū arī Truksnis, savulaik ar partiju "No sirds Latvijai" saistītais Jorens Raitums un uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš.

Tāpat ziņojām, ka uzņēmējs Krūmiņš patlaban laiku vada Siguldā un ir iegrimis topošā grāmatā - memuāros, kas stāsta par Latvijas politisko un uzņēmējdarbības vidi, kurā joprojām monstrāli liela loma esot Ventspils mēram un ZZS patiesajam līderim Aivaram Lembergam. Tomēr intervijā TV3 Krūmiņš Lembergu nosaucis par savu draugu. "Esmu Lemberga draugs, nevaru skaitīt uz viņa rēķinu," uzņēmēju citē televīzija.

LTV Panorāmas sižets - Krūmiņš iznāk no KNAB:

Savukārt Latvijas Radio 1 žurnālists Jānis Ramāns maija beigās tviterī uzdeva šādu retorisku jautājumu:

   

Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmumi no video; no Izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva