Latvijā vairs nedrīkst braukt ātrāk par 90 km/h. Būtiska informācija zelta rudens baudītājiem
Atcelti vasarā noteiktie atļautā braukšanas ātruma izņēmumi.
Sabiedrība
2016. gada 7. oktobris, 07:28

Latvijā vairs nedrīkst braukt ātrāk par 90 km/h. Būtiska informācija zelta rudens baudītājiem

Jauns.lv

(Ziņa papildināta 9:08) No šodienas tiek atcelti vasaras laikā uz atsevišķiem ceļiem noteiktie atļautā braukšanas ātruma izņēmumi un nekur Latvijā vairs nedrīkst braukt ātrāk par 90 kilometriem stundā (km/h), informē "Latvijas valsts ceļi".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

No šodienas visā valsts autoceļu tīklā posmos, kur vasarā bija atļauts braukt ar ātrumu 100 km/h, šīs zīmes ir noņemtas.

Atcelts maksimālais braukšanas ātrums 100 km/h uz Tallinas šosejas Saulkrastu apvedceļā un posmā no Jelgavkrastiem līdz Svētciemam, uz Vidzemes šosejas posmā no Rīgas apvedceļa līdz pārvadam pār dzelzceļu Garkalnē, uz Daugavpils šosejas posmā no Salaspils līdz Ikšķilei un no Nīcgales līdz Daugavpils apvedceļam, uz Jelgavas šosejas posmā no Rīgas robežas līdz satiksmes pārvadam Jelgavas apvedceļā, atsevišķos posmos uz Jēkabpils - Rēzeknes ceļa.

Iestājoties rudens laika apstākļiem, "Latvijas valsts ceļi" aicina autovadītājus ņemt vērā to, ka rīta un vakara stundās kļūst arvien tumšāks, redzamību var pasliktināt arī migla. Lietus un kritušo lapu dēļ ceļi var kļūt slideni, biežo vēja brāzmu rezultātā uz ceļiem var būt nolauzti koki vai to zari. Tādēļ autovadītāji tiek aicināti izvēlēties atbilstošu braukšanas ātrumu un būt piesardzīgiem uz ceļa.

Šo sestdien un svētdien sagaidāms lielāks cilvēku un autotransporta pieplūdums uz "zelta rudeni" Siguldā. Ceļu uzturētāji atgādina, ka Siguldā turpinās remontdarbi uz tilta pār Gauju - tur satiksme tiek organizēta pa vienu joslu ar luksoforiem. Iepriekšējo nedēļas nogaļu pieredze liecina, ka šajā vietā veidojas pamatīgi satiksmes sastrēgumi.

Nedēļas nogalē tiks veikti caurtekas nomaiņas darbi uz autoceļa Bauska-Aizkraukle, starp Krīčiem un Valli. Ceļš satiksmei šajā posmā tiks slēgts un apbraukšana organizēta pa ceļiem Mežmuiža-Krīči un Valle-Sietiņi.

Visvairāk būvdarbu posmu uz valsts autoceļiem joprojām ir uz Ventspils šosejas. Tur darbi turpinās četros posmos no Jūrmalas šosejas līdz Tukuma rotācijas aplim. Lai izvairītos no iespējamiem sastrēgumiem, ieteicamie apbraucamie ceļi ir caur Jūrmalu vai pa Liepājas šoseju.

Tāpat Kurzemes pusē uz reģionālā autoceļa Talsi-Stende-Kuldīga, sākot no Talsiem, ir pieci luksoforu posmi, un paredzamais būvdarbu posma šķērsošanas laiks ir viena stunda. Darbi turpinās arī uz Liepājas šosejas tilta pār Kauguru kanālu, kur satiksme novirzīta pa pagaidu tiltu un to regulē luksofors.

Vidzemē ceļu remontdarbi turpinās uz Vidzemes šosejas no Siguldas Līgatnes virzienā, uz Valmieras šosejas posmā no Rubenes līdz Mellupes tiltam ir četri luksoforu posmi un un jārēķinās ar papildu stundu ceļā, pirms Vecpiebalgas ir būvdarbu posms 10 kilometru garumā un papildu stunda ceļā, kā arī ar papildu stundu jārēķinās arī, braucot no Augšlīgatnes uz Nītauri.

Zemgalē lielākie būvdarbi ir uz autoceļa Vecumnieki-Nereta-Subate, posmā Krasti-Ērberģe, kur ir divi luksoforu posmi un jāieplāno papildu 20 minūtes ceļā, kā arī uz autoceļa Ķekava-Skaistkalne, posmā no Bārbeles līdz Lietuvas robežai, kur jārēķinās ar pieciem luksoforu posmiem un papildu 40 minūtēm ceļā.

Latgalē lielākie būvdarbi turpinās no Rēzeknes Kārsavas virzienā, uz ceļa Rēzekne-Daugavpils, no Krāslavas, dodoties Kombuļu virzienā, kā arī no Daugavpils, Silenes virzienā, kur jārēķinās ar četriem luksoforu posmiem un 50 minūtēm ceļā.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA