Sabiedrība
2016. gada 7. oktobris, 11:33

Truksnis devies sen ieplānotā atvaļinājumā

Jauns.lv

Kriminālprocesā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā aizdomās turētais Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (ZZS) šodien devies atvaļinājumā, informē Jūrmalas domē.

Jūrmalas pilsētas domes pārstāve Zane Leite pastāstīja, ka Truksnis šo atvaļinājumu bija ieplānojis jau sen. Atvaļinājumā viņš būs līdz 13.oktobrim.

LETA jau vēstīja, ka KNAB ir sācis kriminālprocesu par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā un šajā kriminālprocesā kopumā aizturētas četras personas, to vidū arī Truksnis, savulaik ar partiju "No sirds Latvijai" saistītais Jorens Raitums un uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš. Pagaidām nav zināms, kas ir ceturtais lietā aizturētais.

KNAB Truksnim minētajā kriminālprocesā piemērojis aizdomās turētā statusu. Kā informēja viņa aizstāvis Jānis Rozenbergs, Truksnis vakar tika atbrīvots, bet procesa virzītājs viņam piemērojis drošības līdzekli - aizliegumu izbraukt no valsts un tikties ar konkrētām personām, sacīja advokāts. Truksnim pagaidām nav liegts ieņemt amatu Jūrmalas domē.

Latvijas Zaļās partijas (LZP) Jūrmalas nodaļa, kuras biedru vidū ir Truksnis, neplāno rosināt viņa izslēgšanu, atzina nodaļas vadītājs Jānis Lediņš. "Atbalstīsim viņu vismaz līdz tiesas lēmumam. Viņš strādā ļoti labi, pilsētā dzīve rit uz priekšu, un nebūtu prāta darbs kādas, iespējams, provokācijas dēļ cilvēku atlaist," sacīja Lediņš.

Arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) pagaidām neplāno rosināt Trukšņa izslēgšanu no ZZS veidojošās LZP. ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze iepriekš sacīja, ka vēl nav zināmi daudzi fakti, tāpēc jāsagaida rezultāti un tad var spriest par šo jautājumu.

Tikmēr nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK Jūrmalas nodaļa lēmusi aicināt tuvākos politiskos partnerus pievienoties neuzticības izteikšanā Truksnim un lemt par viņa atstādināšanu.

Lai Jūrmalas domes sēdes darba kārtībā iekļautu jautājumu par priekšsēdētāja atbrīvošanu no amata, par to jāparakstās vismaz pieciem domes deputātiem. Līdz šim esot savākti četri paraksti, aģentūrai LETA teica Jūrmalas domes deputāts Mārtiņš Stulpiņš ("Tev, Jūrmalai").

 

LETA / Foto: Ieva Lūka/LETA