Barona ielas remontam šodien jābeidzas. Jakrins stāsta, kas notiks, ja būvnieks būs pieļāvis kļūdas
Ja būvnieks būs pieļāvis kļūdas, tās kvalitātes garantijas termiņā, kas ir 2 gadi, tiks novērstas, televīzijā sacīja Emīls Jakrins (attēlā blakus Nilam Ušakovam).
Sabiedrība
2016. gada 10. oktobris, 08:26

Barona ielas remontam šodien jābeidzas. Jakrins stāsta, kas notiks, ja būvnieks būs pieļāvis kļūdas

Jauns.lv

Rīgā Barona ielas būvdarbu kvalitātes izvērtējums varētu būt zināms šīs nedēļas laikā, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš informēja, ka šodienas laikā Barona ielas būvdarbi noslēgsies. "Gan mūsu apsekojumi, gan tas, ko mums sola būvnieki - šodien līdz dienas beigām 99,9% no darbiem tiks pabeigti," teica Jakrins. Viņš arī atzīmēja, ka līdz ar būvdarbu noslēgumu sāksies procedūra, ielas nodošanai ekspluatācijā. "Mēs no savas puses un arī komunikāciju turētāji no savas puses apsekos, vai darbi veikti kvalitatīvi, vai tie atbilst visiem normatīviem, vai atbilst mūsu izvirzītajām prasībām," sacīja Jakrins, piebilstot, ka paveikto darbu kvalitāte varētu tikt izvērtēta dažu dienu laikā. Tāpat viņš norādīja, ja būvnieks būs pieļāvis kļūdas, tās kvalitātes garantijas termiņā, kas ir divi gadi, tiks novērstas.

Jau ziņots, ka Rīgas dome realizē vienu no pēdējo gadu lielākajiem projektiem ielu infrastruktūras uzlabošanā – Krišjāņa Barona ielas seguma atjaunošanu. Tostarp 2015.gada būvsezonā tika īstenots pirmais etaps - atjaunots brauktuves segums visā ielas garumā no Aspazijas bulvāra līdz Brīvības ielai. Pēc seguma atjaunošanas nākamais etaps ir ietvju atjaunošana. Savukārt pēdējā atjaunošanas etapā Krišjāņa Barona iela tiks labiekārtota, tostarp uz ietvēm un skvēros tiks uzstādīti puķupodi, soliņi atpūtai un labiekārtoti līdz šim pamestie vai neapkoptie laukumi.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA; no Izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva