Karostā atrastā līķa identificēšana varētu prasīt 2 mēnešus. Aizdomās turēto šobrīd nav
Karostas mežā esot atrasts pirms divām nedēļām pazudušā 16 gadus vecā liepājnieka Egila sadegušais līķis. Policija gan neapstiprina, ka bojāgājušais ir pazudušais puisis, bet vecāki viņu esot atpazinuši.
112
2016. gada 10. oktobris, 15:09

Karostā atrastā līķa identificēšana varētu prasīt 2 mēnešus. Aizdomās turēto šobrīd nav

Jauns.lv

Pagājušajā nedēļā Karostā atrastā vīrieša līķa identifikācijai, veicot DNS pārbaudi un citas ekspertīzes, būs vajadzīgi aptuveni divi mēneši, taču vecāki ir pilnībā pārliecināti, ka atrastais ir viņu 16 gadus vecais dēls Egils, tāpēc jau noteikuši konkrētu izvadīšanas datumu. 

"Ir nozīmētas dažādas ekspertīzes, ir arī ekspertīze nāves cēloņa, laika noskaidrošanai," "TV Kurzemei" sacīja Valsts policijas Kriminālpolicijas biroja priekšnieka vietnieks Rimants Kalniņš. 

Papildu informāciju policija pagaidām nesniedz, taču ir zināms, ka lietas izmeklēšanai piesaistīti arī spēki no galvaspilsētas. 

"TV Kurzemē" tiek vēstīts, ka pagaidām nav noteikts vīrieša nāves cēlonis, nav arī aizdomās turamo. Egila māte gan, ierodoties uz mirstīgo atlieku atpazīšanu, pēc īpašām pazīmēm uz ķermeņa esot apstiprinājusi, ka tas ir viņas bērns. Vecāki jau piektdien, divas dienas pēc vīrieša līķa atrašanas, laikrakstā "Kurzemes vārds" publicējuši bēru sludinājumu, minot konkrētu datumu, 

Tikmēr vietnē "nekropole.info" ievietota informācija par Egila Kuļikauska nāvi zem kategorijas "Nozieguma upuris", lai arī pagaidām policija nav sniegusi nekādas ziņas par iespējamajiem nāves apstākļiem un cēloņiem. 

Jau vēstīts, ka Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldē Kasjauns.lv skaidroja - Karostas mežā tik tiešām trešdien atrasts kāda sadeguša vīrieša līķis, bet to, ka tas ir pazudušais Egils gan apgalvot nevar, kamēr nav veiktas DNS analīzes. Uzreiz bojāgājušo nevar atpazīt arī tādēļ, ka stipri sadugusi līķa augšējā daļa, tostarp arī seja. Vienlaikus jāpiebilst, ka Egila vecāki policijā oficiāli nav atpazinuši dēla līķi, to viņi teikuši tikai „neoficiāli”. Pašreiz līķis nodots ekspertīzei un policijā ierosināts kriminālprocess.

Policijai ir vairākas versijas par to, kā sadegušais vīrietis varētu būt gājis bojā – viņš sadedzināts uz vietas, vai arī atvests sadedzināšanai jau pēc nāves. Skaidri to varēs pateikt tikai pēc ekspertīzēm, Kasjauns.lv teica Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes preses sekretāre Madara Šeršņova.

Egils dzīvoja Karostā un mācījās Liepājas 6. vidusskolā.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirknis meklēšanā bija izsludinājis 2000. gadā dzimušo Egilu Kuļikauski, kurš šā gada 24. septembrī ap pulksten 15.30 izgāja no mājām Liepājā. Mājās viņš neatgriezās, bet todien vēl mātei atsūtīja īsziņu, kurā atvainojās, ka paņēmis no viņas maciņa divus eiro. Naudu vajadzējis, jo bijis jāiet satikties ar kādu cilvēku.

Neapstiprināta informācija liecināja, ka puisis it kā 29.septembrī redzēts Liepājā. Kreisā roka viņam bija lauzta, ieģipsēta.

Egila mamma par puiša pazušanu bija izbrīnīta – viņš neesot klaiņotājs. Viņa „Kurzemes Vārdam” teica: „Līdz šim nekas tamlīdzīgs neesot noticis. Ja arī viņš kādreiz palika pie kāda drauga, vienmēr to pateica”.

Līdz šim gan policisti, gan Egila draugi bija apsekojuši vairākas vietas, kur puisis varētu atrasties, bet tur viņu nav uzgājuši.

Kasjauns.lv/Foto: Foto: Valsts policija, liepājniekiem.lv