"Rīgas namu pārvaldnieks" uzsāk apkures sezonu
Apkures sezona ik gadu tiek uzsākta, ņemot vērā dzīvojamo māju kopīpašnieku iesniegtos lēmumus, āra gaisa temperatūru, kā arī laika apstākļu prognozes.
2016. gada 10. oktobris, 15:55

"Rīgas namu pārvaldnieks" uzsāk apkures sezonu

Jauns.lv

SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) šī gada 10. oktobrī plāno pieslēgt apkuri visām pārvaldīšanā esošajām daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām. Apkures sezona tika uzsākta šī gada 7. oktobrī, un aptuveni 600 daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām apkure jau ir pieslēgta. Līdz 10. oktobra dienas beigām apkuri plānots pieslēgt teju 2000 mājām ar centralizēto apkures sistēmu, kurās tehniski tas būs iespējams.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Apkure prioritāri pieslēgta tām dzīvojamām mājām, kuru dzīvokļu īpašnieku kopības pieņēmušas un iesniegušas lēmumu par apkures pieslēgšanu noteiktā datumā, kā arī tām mājām, kuru kopīpašniekiem nav parāds par iepriekšējos periodos saņemtajiem siltumenerģijas pakalpojumiem. Pirmajai mājai, pamatojoties uz saņemto kopīpašnieku lēmumu, apkure pieslēgta šī gada 29. septembrī.

Apkures sezona ik gadu tiek uzsākta, ņemot vērā dzīvojamo māju kopīpašnieku iesniegtos lēmumus, āra gaisa temperatūru, kā arī laika apstākļu prognozes. No 2011. gada apkures sezona RNP pārvaldīšanā esošajās mājās tiek uzsākta aptuveni 11. oktobrī. Noteikumi, kuri vēsturiski noteica apkures sezonas uzsākšanas laiku pie nosacījuma, ka trīs dienas pēc kārtas diennakts vidējā gaisa temperatūra nokrītas zem + 8 grādiem, nav spēkā.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Shutterstock