Futbola fans no Ungārijas naktī Vecrīgā "priecē" ļaudis ar savām izdarībām
Vīrietis vēlāk samaksāja sodu un atvainojās policistiem.
112
2016. gada 10. oktobris, 17:00

Futbola fans no Ungārijas naktī Vecrīgā "priecē" ļaudis ar savām izdarībām

Jauns.lv

Šonakt Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki saņēma informāciju no pilsētas videonovērošanas centra darbiniekiem par kādu uz ielas sēdošu vīrieti, kuram, iespējams, acīs ir iepūsta asaru gāze. Policisti tobrīd vēl nenojauta, ka vīrietis sarīkos visai iespaidīgu jandāliņu, kas beigsies ar došanos uz iecirkni.

Ierodoties notikuma vietā, vīrietis angliski ar necenzētiem izteicieniem sūtīja policijas darbiniekus prom. Pēc brīža vīrietis nomierinājās un kārtības sargiem pastāstīja, ka viņam tik tiešām acīs ir iepūsta asaru gāze. To izdarījis cilvēks, ar kuru viņam izcēlies konflikts par futbola spēles rezultātiem.

Uz notikuma vietu izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki. Pie cietušā pienāca klāt citi Ungārijas pilsoņi un lūdza draugu nomierināties.

Ierodoties mediķi ungāram palīdzēja ar ūdeni noskalot seju un acis. Tūrists uz ārstu klātbūtni reaģēja agresīvi, arī viņus sūtot prom necenzētiem vārdiem. Mediķi pēc vīrieša apskates, konstatēja, ka viņam hospitalizācija nav nepieciešama.

Dodoties atpakaļ uz operatīvo transportlīdzekli, vīrietis turpināja lietot cieņu aizskarošus izteicienus un centās vienu policistiem izprovocēt uz kautiņu. Uz aizrādījumiem vīrietis nereaģēja. Kārtības sargi pieņēma lēmumu ungāru aizturēt.

Aizturēšanas laikā pie policistiem pienāca netālu esošā bāra darbiniece, kura likumsargiem pastāstīja, ka tūrists atrodoties bāra telpās uzvedās agresīvi, centās izprovocēt vairākus bāra klientus uz kautiņu, kliedza un lietoja cieņu aizskarošus izteicienus. Tūristu nav bijis iespējams novaldīt, tāpēc viens no bāra apmeklētājiem viņam acīs iepūtis asaru gāzi.

Vīrietis nogādāts RPP dežūrdaļā, kur viņš nomierinājās un paskaidroja, ka uz Latviju atbraucis, lai atbalstītu Ungārijas komandu, kura 2018.gada FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā sacentīsies pret Latvijas komandu.

Veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā, noskaidrots, ka ungārs ir 2,44 promiļu reibumā. Vīrietim sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par sīko huligānismu un piemērots naudas sods - 100 eiro apmērā. Vīrietis sodu samaksāja un atvainojās par savām izdarībām.

Kasjauns.lv/Foto: Pašvaldības policija 

Tēmas