Alus darītāji noskaidro labākos alus ražošanas uzņēmumus. FOTO
Mazo alus darītavu konkurencē balvu par lielāko alus tirdzniecības kāpumu saņēma „Valmiermuižas alus” darītāji ar šefu Aigaru Ruņģi priekšgalā.
Sabiedrība
2013. gada 26. janvāris, 16:18

Alus darītāji noskaidro labākos alus ražošanas uzņēmumus. FOTO

Jauns.lv

Alus kultūras popularizēšanas biedrības „Alus brālība” rīkotajā ražotāju konkursā „Gada alus 2012” piešķirtas balvas labākajiem alus ražošanas uzņēmumiem. Balvu pasniegšanas ceremonija notika Rīgas Latviešu biedrības namā.

Nominācijā „Lielākais alus tirdzniecības kāpums HoReCa grupā” lielražotāju vidū balvu saņēma „Lāčplēša alus”, bet mazo ražotāju vidū – akciju sabiedrība „Valmiermuižas alus”. Nominācijā „Lielākais alus tirdzniecības kāpums veikalu grupā” balvu saņēma alus „Brālis”. Lielākais alus tirdzniecības kāpums eksporta tirgū lielražotāju grupā padevies akciju sabiedrībai „Cēsu alus”, savukārt mazo ražotāju grupā – SIA „Bauskas alus”. Lielāko nozares ieguldījumu veselīga dzīves veida popularizēšanā pērn sasniegusi akciju sabiedrība „Aldaris”. Šis pats uzņēmums arī saņēma balvu nominācijā „Videi draudzīgākais alus ražošanas uzņēmums”. Pagājušā gada veiksmīgākā alus popularizēšanas pasākuma tituls tika Latvijas Alus darītāju savienības rīkotajiem alus svētki Bauskā. Gada labākais dizains pērn padevies „Piebalgas alum”, izveidojot jaunu stikla pudeli, savukārt nominācijā „Gada veiksminieks” balvu saņēma akciju sabiedrības „Agrofirma Tērvete” alus. Īpašo balvu par mūža ieguldījumu alus nozarē saņēma Tērvetes alus darītavas vadītāja Anita Krāģe.

Alus darītāju gada balvas pasniegšanas ceremonija notika Rīgas Latviešu biedrības namā pie galdiņiem. Uz pasākumu viesi pulcējās uzvalkos un vakarkleitās. Tikai „Valmiermuižas alus” darītāji bija līdzi paņēmuši savu produkciju, kuru ceremonijas laikā arī tukšoja. Pārējiem par samaksu bija iespēja veldzēt slāpes ar stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem, kā arī „Porteri”, Piebalgas un Cēsu alu. Uzkodām uz galdiņiem bija siers, bet par maksu varēja iegādāties lašmaizītes, nēģu maizītes un dažus našķus.

Kasjauns.lv/ Foto Edgars Kalmēns