Vai izglītības ministrs Roberts Ķīlis simulē slimību?
Kaut arī Roberts Ķīlis skaitās apslimis un paziņojis, ka darbā nebūs, viņš ticies gan ar Rīgas Tehnikās universitātes vadību, gan devies debatēs uz Saeimu. Tas radījis runas, ka ministrs slimību speciāli simulē, ko gan viņš pats kategoriski noliedz.
Sabiedrība
2013. gada 1. marts, 11:42

Vai izglītības ministrs Roberts Ķīlis simulē slimību?

Jauns.lv

Kaut arī izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis ir slims un viņam ir darba nespējas lapa, viņš ceturtdien ir manīts Rīgas Tehniskajā universitātē, bet piektdien Saeimā. Vai tik tiešām izglītības ministrs ir tik bezatbildīgs, ka gripas epidēmijas laikā staigā apkārt sasirdzis, vai arī vienkārši simulē slimību?

Ceturtdien, 28. februārī, Izglītības un zinātnes ministrijas preses centrs paziņoja, ka ministrs ir slims, saņēmis darba nespējas lapu un visu šo nedēļu nebūs darbā. Ceturtdien ministram vajadzēja piedalīties gan izglītības izstādes „ Skola 2013” atklāšanā, gan tiešraidē sniegt interviju Latvijas Radio raidījumam „Krustpunktā”. Izstādi atklāja citi ministrijas darbinieki, bet Latvijas Radio programma bija jāmaina. Tomēr, neskatoties uz to, ministrs ceturtdien ir ticies Rīgas Tehniskās Universitātes vadību.

Savukārt piektdien, 1. martā, būdams sasirdzis, Ķīlis devās uz Saeimu, kur piedalījās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas organizētajās publiskajās debatēs „Augstākā izglītība Latvijā: status quo un nākotnes stratēģija”. Tiesa gan, viņš teicās, ka slimības dēļ piedalīsies ne visā debašu daļā, bet tikai pirmajā, lai prezentētu savu redzējumu par augstākā izglītības nākotni Latvijā.

Ja ministrs Ķīlis gripas epidēmijas laikā ir sasirdzis ar gripu, tad viņš izturas bezatbildīgi ne tikai pret savu veselību, bet arī pret simtiem Rīgas Tehniskās universitātes studentu un pasniedzēju, kā arī Saeimas apmeklētājiem un deputātiem, uztraucas vairāki Kasjauns.lv lasītāji. Portāls Kasjauns.lv jautāja ministram, kādēļ viņš slimības laikā atļaujas staigāt apkārt pa pasauli, ignorēt vienus pasākumus, bet citus atkal apmeklēt.

Ķīlis Kasjauns.lv skaidroja, ka nav saslimis ar gripu, bet gan viņam radušās problēmas pēc lidojuma ar lidmašīnu (pagājušās nedēļas vidū ministrs bija devies komandējumā uz Franciju). Šī jau nav pirmā reize, kad viņa, problēmas rada pārlidojumi – ministram pēc lidojumiem sāpot galva un „spiež ausīs”. Ministrs domā, ka kādu piecu dienu laika uzbrukusī kaite no viņa atkāpsies un pirmdien vai otrdien jau varēs ierasties darbā. Pašlaik viņš darot visu, lai kaite atkāptos, un cītīgi dzer antibiotikas.

Par spīti sāpošajai galvai, ministrs tomēr ir pārvarējis sevi un ticies gan ar Tehniskās universitātes vadību, ar kuru tikšanās bija iekavēta, gan nolēmis piedalīties Saeimas debatēs par augstāko izglītību.

Kasjauns.lv/Foto: Evija Trifanova/LETA