Vidusskolēniem angļu valodas eksāmena pirmā diena pagājusi bez starpgadījumiem
Eksāmenu sesija 12.klašu skolēniem pēc svešvalodu pārbaudījumiem tradicionāli turpināsies maijā un jūnijā.
Tava izglītība
2017. gada 14. marts, 21:35

Vidusskolēniem angļu valodas eksāmena pirmā diena pagājusi bez starpgadījumiem

Jauns.lv

Centralizētā eksāmena angļu valodā pirmā diena pagājusi bez starpgadījumiem, informēja Valsts izglītības satura centrā (VISC).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

VISC skaidroja, ka šodien nav saņemta informācija par pārkāpumiem, kas būtu notikuši eksāmena norises laikā - nav bijuši ne telefona zvani, ne e-pasta sūtījumi, tāpat par pārkāpumiem netika ziņots arī sociālajos tīklos.

Provizoriski eksāmenu angļu valodā šodien kārtoja 13 755 skolēni.

Valsts pārbaudījuma angļu valodā norise turpināsies arī rīt un parīt, kad skolēniem būs jākārto eksāmena mutvārdu daļa. Tāpat rīt, 15.martā, sāksies valsts pārbaudījums vācu valodā, ceturtdien un piektdien notiks eksāmens krievu valodā, savukārt nedēļu 17.martā noslēgs eksāmens franču valodā.

Eksāmenu sesija 12.klašu skolēniem pēc svešvalodu pārbaudījumiem tradicionāli turpināsies maijā un jūnijā, un centralizētos eksāmenus Latvijā kopumā šogad kārtos vairāk nekā 18 000 izglītojamo. Vispārējās vidējās izglītības sertifikātus izsniegs šā gada 29.jūnijā.

Lai iegūtu vispārējās vidējās izglītības sertifikātu, izglītojamajiem jānokārto trīs obligātie centralizētie eksāmeni - matemātikā, latviešu valodā un vienā no svešvalodām - un viens eksāmens pēc izglītojamā izvēles.

Šogad centralizētos eksāmenus varēs kārtot arī četrās augstskolās - Latvijas Universitātē, Daugavpils Universitātē, Liepājas Universitātē un Vidzemes Augstskolā.

Atbilstoši 2015.gada 29.septembra Ministru kabineta noteikumos noteiktajam arī šogad skolēniem ir iespēja aizstāt svešvalodas centralizēto eksāmenu vispārējās vidējās izglītības programmā ar starptautiskas testēšanas institūcijas pārbaudījumu svešvalodā. Šogad šo iespēju paredzējuši izmantot 280 skolēni.


LETA / Foto: Shutterstock