Babītes mormonis un deputāts Senkāns palīdz adoptēt latviešu bērnus uz ASV
Babītes novada deputāts, kurš ievēlēts no nu jau likvidētās partijas „Jaunlatvija”, un aktīvs mormonis Gatis Senkāns amerikāņiem sniedz juridiskus pakalpojumus, lai viņi uz ASV varētu adoptēt latviešu bāreņus.
Sabiedrība
2013. gada 15. aprīlis, 19:04

Babītes mormonis un deputāts Senkāns palīdz adoptēt latviešu bērnus uz ASV

Jauns.lv

Viens no Latvijas mormoņu kopienas vadītājiem – Babītes novada domes deputāts Gatis Senkāns sniedz juridisku palīdzību, lai amerikāņi varētu adoptēt bērnus no Latvijas uz ASV. Viņš teic, ka šajā procesā piedalās kā jurists, nevis reliģisku motīvu vadīts.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka Senkāns Latvijas pašvaldību deputātu saimē izceļas ar to, ka ir mūsu platuma grādiem visnotaļ neierastas ticības – mormoņu baznīcas jeb Pēdējo dienu svēto Jēzus Kristus draudzes loceklis un pirms gada izteicis cerību, ka drīz pienāks laiks, kad arī viņa dzimtajā – Babītes pusē sliesies mormoņu templis. Tagad nācis gaismā, ka viņu ar mormoņu dzimteni – ASV saista vēl kāda darbības joma. Viņš palīdz amerikāņiem adoptēt latviešus bērnus. To, ka tas būtu saistīts ar viņa reliģiskajiem uzskatiem, viņš gan noliedz un sakās ka kā jurists sniedzot tikai juridiskus pakalpojumus. Jāteic, ka pērn no Babītes novada uz ASV ir adoptēti trīs bērni.

„Esmu jurists un sniedzu dažāda veida pakalpojumus. No sākuma palīdzēju vienam paziņam adoptēt bērnu no Latvijas, tas ieteica citiem, un tā tas arī „aizgāja”,” Rīgas apriņķa portālam aprinkis.lv teica Babītes novada domes deputāts un Imantas mormoņu draudzes prezidents Gatis Senkāns.

Pagājušajā gadā uz ārvalstīm tika adoptēti 144 bērni, šogad no Latvijas uz citām vietām pasaulē aizceļojuši jau 32, informē Labklājības ministrija. Iespējams, šī plūsma būtu mazāka, ja tajā neiesaistītos Latvijas iedzīvotāji, kuri palīdz mūsu bērniem daudz ātrāk nokļūt pie adoptētājiem. Starp tiem cilvēkiem, kuri ir akreditēti sniegt adopcijas pakalpojumus ASV pilsoņiem, Latvijā atrodama arī Babītes novada domes deputāta Gata Senkāna vārds, raksta aprinkis.lv.

Amerikas vēstniecības Latvijā interneta vietnē redzams, ka Senkāns, kurš agrāk vadīja Latvijas mormoņu kopienu, pārstāv divas organizācijas – „Premier Adoption Agrency” un „West Sands Adoption”.

Babītes novada domes deputāts stāsta, ka viņa darba pienākumos ietilpst juridisko dokumentu sagatavošana, lai amerikāņi varētu adoptēt bērnus no Latvijas. Viņš kārtojot tikai dokumentārās lietas, bet amerikāņiem līdzi uz patversmēm nebraucot un bērnus nepalīdzot izvēlēties, tas viņa pienākumos neietilpst. Samaksa – kā par juridisku pakalpojumu.

Pērn 11 mēnešos no Babītes uz ārzemēm adoptēti trīs bērni, un tas ir vairāk nekā no daudz lielākajiem novadiem, piemēram, Carnikavas, Olaines vai Stopiņiem, no kuriem uz ārzemēm devās divi bērni.

Kasjauns.lv/Foto: aprinkis.lv