Amata pulcē vairāk nekā 100 laivotāju. FOTO
Amatas upe pavasara palu laikā ir piemērota tikai pieredzējušiem un zinošiem laivotājiem.
Sabiedrība
2013. gada 20. aprīlis, 22:22

Amata pulcē vairāk nekā 100 laivotāju. FOTO

Jauns.lv

Neskatoties uz augsto ūdens līmeni un paaugstināto bīstamību Amatas upē, brīvdienās braucienā pa upi devušies vairāk simtiem laivotāju.

Kā pastāstīja Uģis, kurš kopā ar draugiem nesen bija finišējuši pie Amatas kluba, upe patiešām bijusi ļoti strauja. Ceļā bijis daudz upē sakritušu vai bebru sagāztu koku. Amatas krastos posmā no Melturiem līdz Amatas klubam laivotāji upes krastos redzējuši daudz izmirkušu laivotāju, vairāki bijuši spiesti beigt braucienu salūzušu airu dēļ.

Daudz cilvēku Amatas krastos sarīkojuši piknikus, vēro asu izjūtu cienītājus laivās.

Uģis sacīja, ka ir gandarīts ar paveikto nobraucienu un norādīja, ka braucējiem jābūt ļoti piesardzīgiem.

Kā ziņots, lai laivotājiem un citiem interesentiem tiešsaistes režīmā būtu iespēja novērtēt aktuālo ūdens līmeni Amatas upē, Amatas novada pašvaldība laivotāju iecienītajā starta vietā pie Melturiem ir uzstādījusi tīmekļa kameru (webkameru), ko iespējams apskatīt novada mājaslapā.

Tīmekļa kamerā visu dienu var vērot, ka ik pa laikam upē dodas kāda laiva ar laivotājiem.

Amatas upe pavasara palu laikā ir piemērota tikai pieredzējušiem un zinošiem laivotājiem. Ja Amatas līmenis ceļas virs 170 centimetriem, upe kļūst bīstama. Ūdens līmenim upē sasniedzot 190 centimetru atzīmi, braukt pa upi nebūtu droši nevienam.

Laivošana Amatā - video:

LETA/Foto: LETA