Latvijā notiks Krievu kultūras dienas
Šogad svētku programmā ir iekļauti vairāk nekā 140 pasākumu.
Kultūra
2013. gada 12. maijs, 13:12

Latvijā notiks Krievu kultūras dienas

Jauns.lv

No 23.maija līdz 7.jūnijam Latvijā notiks Krievu kultūras dienas, pavēstīja šo dienu orgkomitejas līdzpriekšsēdētājs Jurijs Kasjaničs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kultūras dienas tiks atklātas ar Latvijas mākslinieku koncertu Lielajā ģildē 23.maijā – dienu pirms 1150.gadadienas kopš slāvu rakstniecības dibināšanas, kuras pamatlicēji bija pareizticīgo baznīcas svētie Kirils un Metodijs, un noslēgsies uzreiz pēc Aleksandra Puškina dzimšanas dienas 7.jūnijā arī Lielajā ģildē ar Starptautiskā talantu centra gatavotu koncertu.

Šogad svētku programmā ir iekļauti vairāk nekā 140 pasākumu, kuri notiks Rīgā, Olainē, Jūrmalā, Ventspilī, Daugavpilī un Rēzeknē. Programmā iekļauti profesionālo un pašdarbības muzikālo un deju kolektīvu priekšnesumi, izstādes, tikšanās ar dzejniekiem un rakstniekiem, jauno grāmatu prezentācijas, tematiskās ekskursijas un daudzi citi pasākumi.

Kultūras dienās skanēs arī baltkrievu un ukraiņu valoda – savu programmu gatavo Latvijas baltkrievu savienība, bet ukraiņu nacionālās kultūras biedrības pieteikušas teātra izrādi un fotoizstādi.

Savukārt ekskursija pa Rīgu notiks tikai latviešu valodā, to sagatavojis Latvijas krievu kultūras mantojuma institūts, bet multilingvālajā dzejas vakarā piedalīsies Latvijas un Lietuvas dzejnieki ar oriģināllasījumiem un viņu atdzejotāji krievu valodā.

Šogad Krievu kultūras dienās piedalīsies arī viesi no Lielbritānijas, ASV, Vācijas, Somijas, Dānijas, Izraēlas, Grieķijas, Lietuvas un Igaunijas. Krieviju pārstāvēs Maskava, Sanktpēterburga un Pleskava.

Krievu kultūras dienas Latvijā tika rīkotas no 1925. līdz 1940.gadam, to tradīcija atjaunota 2011.gadā.

15.maijā viesnīcā "Radison Blu" notiks preses konference, kurā rīkotāji sīkāk iepazīstinās ar pasākuma norisi.

BNS, Foto: Lita Krone/LETA