Rēzeknes skaistākie puiši un meitenes pilnveido savu fizisko sagatavotību. FOTO
Kopējais pasākums pie "Cylvāka bārna" parkā, kur notika psiholoģiskie uzdevumi, kopīgā pasēdēšana un fotosesija.
Sabiedrība
2013. gada 30. jūnijs, 08:20

Rēzeknes skaistākie puiši un meitenes pilnveido savu fizisko sagatavotību. FOTO

Jauns.lv

Pirms mēneša Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā (ARPC) „Zeimuļs” notika konkursa „Mis un Misters Rēzekne 2013” finālistu atlase, un nu jau četras nedēļas notiek veiksmīga sagatavošanās nozīmīgajai fināla dienai.

Desmit finālisti – Roberts Mitrevičs, Guna Mežule, Romāns Spradzenko, Diāna Aniščenko, Artūrs Šķirmants, Laura Skutāne, Sanda Stikute, Grigorijs Ščelkunovs, Kristīne Rancāne un Nikolajs Sergejevs – dara visu iespējamo, lai konkursa fināla dienā ikviens no viņiem spētu sevi parādīt no pašas labākās puses. Jauniešiem sagatavoties pasākuma finālam palīdz konkursa organizatori, darba grupa un dažādi sava aroda speciālisti skaistuma, modes un veselības sfērās.

Šobrīd jaunieši pārbauda un pilnveido savu fizisko sagatavotību. Jau pašās pirmajās dienās pēc kastinga finālisti aktīvi piedalās pilsētas kultūras dzīvē. Ar savu skaistumu un šarmu viņi rotāja „dzīvo skulptūru” šovu, kas notika Rēzeknes Gājēju ielā, kā arī piedalījās laivošanas maršruta atklāšanas pasākumā, kur savas airēšanas prasmes parādīja divi no dalībniekiem – Artūrs Šķirmants un Nikolajs Sergejevs. Savukārt apburošās finālistes, tērptas retro 20. – 30. gadu stilā, pievērsa sev uzmanību un atstāja spilgtas atmiņas par šo pasākumu ikvienam pasākuma apmeklētājam. Visi finālisti kā brīvprātīgie piedalījās Latgales vēstniecības GORS atklāšanas dienās – viņi pārbaudīja ciemiņu biļetes, apmeklētājiem laipni sniedza informāciju par atklāšanas pasākuma norisi. Vēl ir daudz dažādu pasākumu, kuros aktīvi iesaistīsies konkursa „Mis un Misters Rēzekne 2013” finālisti, to skaitā arī Rēzeknes pilsētas svētki.

Šobrīd vislielākā uzmanība tiek pievērsta dalībnieku fiziskajai sagatavotībai. Finālistiem tika veikta individuāla medicīniskā apskate Rēzeknes slimnīcā pie fizioterapeita Alekseja Besedina, ķermeņa masas diagnostika pie Edgara Kļaviņa. Pirms mēs sākām intensīvu darbu sporta un trenažieru zālēs, mums bija jābūt pārliecinātiem, ka dalībnieki spēs izpildīt visus norādītos vingrinājumus un tie nāks tikai par labu un neradīs neparedzētas traumas.

Jāuzsver tas, ka visiem konkursa finālistiem tiek sniegta iespēja trenēties ARPC „Zeimuļs” trenažieru zālē, kas tiek apmeklēta trīs reizes nedēļā. Pēc speciālas programmas divas reizes nedēļā ar finālistiem trenējas arī viņu treneris Dmitrijs Suvorovs. Treniņi nav viegli, jo nākas skriet ne tikai pa stadionu, bet arī pa mežu. Kā stāsta D. Suvorovs, tad šī gada finālistu fiziskā sagatavotība ir nedaudz vājāka nekā pagājušā gada dalībniekiem, taču treniņu grafiks ir daudz intensīvāks, līdz ar to arī rezultātiem ir jābūt labākiem.

Katra treniņa, mēģinājuma, fotosesijas vai preses konferences beigās ikviens no finālistiem saņem individuālu atzīmi, kas tiek balstīta, izvērtējot attieksmi un ieguldīto darbu. Protams, ka šīs atzīmes konkursa fināla dienā izskatīs žūrija, pieņemot svarīgo lēmumu par to, kas būs titula „Mis un Misters Rēzekne 2013” ieguvēji.

Konkursa finālistiem Sandai Stikutei un Robertam Mitrevičam tika sniegta iespēja veselu nedēļu piedalīties starptautiskajā sporta nometnē, kas notika pie Adamovas ezera. To organizēja valodu un kultūras centrs „Pasaule mūsu mājās”. Noteikti jāuzsver ir arī tas, ka šī gada finālistiem nav zudusi saikne ar pagājušā gada uzvarētājiem, jo treniņos un pasākumos piedalās arī „Mis un Misters Rēzekne 2012” titulu ieguvēji – Santa Seržante un Artis Salinieks.

Visi pasākumi, dažādas aktivitātes, kurās piedalās finālisti, tiek filmētas un iemūžinātas fotogrāfijās. Mums palīdz Anna Kuzmina, Kristaps Kalabanovs un Armands Arbidāns. Daži video un foto tiks iekļauti konkursa intro video, ko varēs redzēt kā pirmo konkursa fināla šovā. Jūnijā notika izbrauciens ārpus pilsētas – finālisti devās ciemos pie Aleksandra Lebeda, kas laipni uzņēma Cylvāka bārna piedzīvojumu parkā. Tajā dalībnieki veica dažādus psiholoģiskos uzdevumus, kā arī izteica savas idejas Rēzeknes pilsētvides uzlabošanā. Pasēdēšana beidzās ar šašliku cepšanu un fotografēšanos ar zirgiem. Par to liels paldies SIA „Lekon”, kas sarūpēja gardas uzkodas un dzērienus šajā pasākumā.

Vairāk kā nedēļu jaunieši aktīvi apgūst horeogrāfijas iemaņas. Horeogrāfijas treniņus vada Diāna Garanča un Anna Kvelde. Tāpat jauniešiem tika dota iespēja Aleksandras Čigrinovas uzraudzībā iepazīties ar austrumu cīņas mākslas karatē pamatiem un apgūt jogas kultūru kopā ar Inesi Liepiņu. Priekšā ir vēl ļoti daudz notikumu un pasākumu, par kuriem mēs informēsim jau tuvākajā laikā. Ir lieliski apzināties, ka tas ir pilnīgi par brīvu, jo daudzi Rēzeknes pilsētas uzņēmēji un individuāli ieinteresētas personas vēlas palīdzēt mūsu pilsētas jauniešiem ļaut uzdrīkstēties, pieņemt izaicinājumus un iepazīties ar pārmaiņām.

Konkursa fināls, kas notiks 17. augustā, arī vairs nav aiz kalniem, tādēļ drīzumā varēs iegādāties biļetes uz fināla šovu. Kā informē Kristīne Viļuma, tad finālisti priecēs ar 7 izgājieniem, konkursu vadīs atraktīvais Māris Grigalis, dejos Deniss Tumakovs, ar muzikāliem priekšnesumiem uzstāsies „Musiqq”, Mārtiņš Ruskis, Kamilla un citi mākslinieki. Sponsoriem un VIP viesiem būs iespēja baudīt šovu pie galdiņiem ar uzkodām un dzērieniem, par ko parūpēsies SIA „Lekon”. Biļešu cenas būs no Ls 3 līdz Ls 6.


Karlīna Timofejeva/Foto: Armands Arbidāns, Anna Kuzmina