Nu tas ir viens kārtīgs brīvdabas teātris! FOTO
Komiskā žanra vecmeistars Zigurds Neimanis ar savu talantu arvien spēj aizraut lielu un mazu. Tandēmā ar Jolandu Suvorovu sanāk tiktiešām kolorīts skatuves pāris.
Kultūra
2013. gada 27. jūlijs, 17:31

Nu tas ir viens kārtīgs brīvdabas teātris! FOTO

Jauns.lv

Ar lustīgu līdzdziedāšanu un skaļiem aplausiem piektdien, 26. jūlijā, Saulkrastu estrādē skatītāji sveica “Muzikālā teātra 7” brīvdabas iestudējuma “Bitīt' rožu dārziņā” pirmizrādi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā ierasts, “Muzikālā teātra 7” vasaras izrāde pie skatītājiem dodas kārtīga teātra ekipējumā – ar gaumīgām skatuves dekorācijām, tautā iemīļotiem aktieriem, asprātīgiem dialogiem, no jauna aranžētām dziesmām, skanīgiem dziedātājiem, meistarīgiem akordionistiem, speciāli veidotu horeogrāfiju, jaunu tērpu kolekciju un dažādām balvām skatītājiem. Dzīvojot Dziesmu svētku noskaņā, „Muzikālais teātris 7” izrādi iestudējis īsti latviskā garā. „Bitīt rožu dārziņā” tapusi pēc Ādolfa Alunāna lugas motīviem un liecina par laikmetu pirms gandrīz diviem gadsimtiem gan valodā un izdarībās, gan tērpu motīvos.

Jautrības lugu radošā komanda papildinājusi ar spraigām, no tautas pūra lādēm ņemtām rotaļām, dančiem un, protams, līdzi dziedamām dziesmām - „Šalc zaļais mežs”, „Še, kur līgo priežu meži”, „Brūklenājs”, „Lakstīgalu nakts”, „Es zinu, ka kādreiz”, „Jaunība”, „Tumša naktī”, „Atceries, meitenīt” un daudzām citām. Respektējot to, ka latvietis ir liels dziedātājs, taču biežāk tālāk par pirmo pantiņu nespēj atcerēties vārdus, izrādes veidotāji sagatavojuši dziesmu lapiņas, ko pirms pasākuma saņem katrs skatītājs. Tas vedina uz līdzdziedāšanu, un jau drīz vien vismaz 2000 skatītāju ar aktieriem un Oranžā kora meitenēm vienojas skanīgā korī.

Kā novēroja Kasjauns.lv, apmēram divu stundu ilgā izrāde iet pie sirds ne tikai vecāka gadagājuma ļaudīm, kas aizkustināti bauda īstenu brīvdabas teātri un jaunības dziesmas, bet arī bērniem, kurus īpaši uzrunā un smīdina Zigurda Neimaņa, Akvelīnas Līvmanes, Jāņa Skaņa un Jolandas Suvorovas aktiermeistarība. Uz skatuves izspēlēt ainiņas iz muižas saimnieku un kalpu dzīves palīdz arī Voldemārs Šoriņš, Mārtiņš Brūveris, Ērika Eglija, Kārlis Anitens, Alberts Kivlenieks, Marta Līne, Kaspars Brūvelis, Sergejs Ivanovs, Artūrs Noviks un Oranžā kora meitenes – Olga Stupiņa, Anita Levša un Inta Ļaksa. Izrādes režisors ir Voldemārs Šoriņš, scenogrāfs Jānis Jansons, horeogrāfs Alberts Kivlenieks, tērpu mākslinieks Kārlis Anitens, muzikālais producents Atis Auzāns.

Muzikālā komēdija „Bitīt rožu dārziņā” sākusi ceļu pa Latvijas estrādēm. To gaidām: Saldū (27.jūlijā), Valmierā (2.augustā), Alūksnē (3.augustā), Bauskā (9.augustā), Tukumā (10.augustā), Madonā (17.augustā), Ikšķilē (23.augustā), bet izrāžu tūres noslēgums, kā ierasts, notiks Kuldīgā (24.augustā).

Kasjauns.lv / Foto: Ieva Valtere