6 efektīgi veidi, kā balināt zobus dabiski un bez ķīmijas
Citrons kombinācijā ar sodu vai sāli ir lielisks zobu balināšanas līdzeklis. Līdzīga balinoša iedarbība ir arī zemenēm.
Dabasspēks
2016. gada 27. jūlijs, 07:44

6 efektīgi veidi, kā balināt zobus dabiski un bez ķīmijas

Jauns.lv

Tu vari padarīt savu smaidu žilbinošu, netērējot par to lielas naudas summas un neapdraudot zobus ar ķīmijas iedarbības sekām. Izmēģini dabiskus zobu balināšanas paņēmienus.

Dzeramā soda un ūdens

Ikvienā mājā noteikti ir atrodama labi zināmā pārtikas soda (pazīstama arī kā nātrija bikarbonāts). Ieber krūzītē tējkaroti sodas, sajauc ar pus glāzi ūdens un izskalo muti. Ja darīsi to regulāti – no rītiem un vakaros, atbrīvosi zobus no tējas, kafijas un tabakas atstātajiem traipiem, kā rezultātā zobi kļūs gaišāki.

Svaiga citronu sula un sāls

Izspied pusi citrona un samaisi to ar smalko sāli. Tad ar zobu birsti šo “putriņu” iemasē zobos un dažas minūtes paturi. Pēc tam muti rūpīgi izskalo. Šādu procedūru iesaka veikt ne biežāk kā divas reizes nedēļā, turot ne ilgāk kā pāris minūtes. Rezultāts, kā jau ar vairumu dabīgajiem līdzekļiem, nav uzreiz. Taču regulāri piekopjot šo procedūru, vari iegūt patiesi labus rezultātus.

Soda un citrona sula

Abus spēcīgos komponentus vari sajaukt ar savu zobu pastu un tīrīt zobus kā ierasts. Tiesa, atceries, ka zobi nav uzreiz jāskalo, bet jāpagaida kāda minūte un tikai tad rūpīgi jāizskalo mutes dobums.

Lauru lapas un apelsīns

Sakaltētu, samaltu lauru lapu un apelsīnu mizu pulveris ir labs zobu aplikuma un citu lieko kārtu abrazīvs noņēmējs. Ja pulveris ir par sausu, vari to sajaukt ar savu zobu pastu un atstāt uz zobiem 1 līdz 2 minūtes.

Svaigi dārzeņi

Tādi dārzeņi kā kātu selerija, burkāns, gurķis, zaļi āboli un bumbieri ir dabīgi zobu pulētāji, kas palīdz noņemt ārējās zobu emaljas traipus.

Zemenes

Kā izrādās, šīs gardās ogas, kas ir spēcīgs C vitamīna avots, līdzīgi citronam palīdz notīrīt lieko zobu aplikumu. Turklāt tās satur ābolskābi - esenci, ko bieži izmanto pie ķīmiskās zobu balināšanas, lai šķīdinātu zobu traipus.

Ņem vērā!

Jāatceras, ka dabīgie zobu balināšanas paņēmieni nekad neiedarbojas uzreiz. Ir jāpaiet diezgan ilgam laika periodam līdz pamanīsi vērā ņemamu rezultātu. Turklāt šīs metodes, pretēji ķīmiskajiem līdzekļiem, neiedarbojas uz zobiem naktī. Toties šīs skaistuma procedūras neatstāj nekādas blaknes, ir ļoti lētas un dabiskas. Jāņem vērā, ka ar sodas izmantošanu jābūt uzmanīgiem cilvēkiem ar jutīgiem zobiem un smaganām.


Kasjauns.lv/Foto: Shutterstock