Sekss palīdz pret nierakmeņiem, noskaidrots pētījumā
Zinātnieki iesaka vīriešiem, kuriem ir nierakmeņu slimība un šie veidojumi nepārsniedz 6 milimetru diametru, biežāk nodarboties ar seksu.
Esi vesels
2017. gada 17. februāris, 13:19

Sekss palīdz pret nierakmeņiem, noskaidrots pētījumā

Jauns.lv

Turku zinātnieki atklājuši – vīriešiem, kas ar seksu nodarbojas trīs līdz četras reizes nedēļā, ir lielāka iespēja dabiskā veidā atbrīvoties no nierakmeņiem, vēstī "Tautas Veselības Avīze".

Pētījumā piedalījās 75 brīvprātīgie ar nierakmeņu slimību. Viņus sadalīja trīs grupās. Pirmajā grupā – 31 vīrietis, pētnieki lika nodarboties ar seksu ne retāk kā trīs līdz četras reizes nedēļā. 21 brīvprātīgais no otrās grupas lietoja tamsulozīnu – zāles, ko parasti iesaka vīriešiem ar prostatas hiperplāziju urinēšanas uzlabošanai. Trešā grupa – 23 pētījuma dalībnieki saņēma parasto nierakmeņu terapiju.

Pēc divām nedēļām pētnieki konstatēja, ka 26% pirmās grupas nierakmeņi bija iznākuši spontāni. Ar tādu rezultātu varēja palielīties vien 10 no otrās un 8 no trešās grupas. Vidējais iznākušo nierakmeņu izmērs bija 4,7 milimetri. Tāpēc zinātnieki iesaka vīriešiem, kuriem ir nierakmeņu slimība un šie veidojumi nepārsniedz 6 milimetru diametru, biežāk nodarboties ar seksu.


"Tautas Veselības Avīze" / Foto: Shutterstock