Pret matu izkrišanu palīdz regulārs sekss
Matiem tāpat kā pašām sievietēm ļoti svarīgas ir pozitīvas sajūtas, lai tie būtu veselīgi un stipri.
Esi vesels
2015. gada 3. novembris, 20:37

Pret matu izkrišanu palīdz regulārs sekss

Jauns.lv

Ja sāk pastiprināti izkrist mati, panika pārņem jebkuru cilvēku – gan vīriešus, gan sievietes. Pēc frizieru teiktā, pēdējā laikā šī liga īpaši skar tieši daiļo dzimumu – arvien biežāk friziermeistari novēro, ka viņu klientēm matu rota kļūst arvien plānāka. Arī ārsti šai kaitei bieži vien nespēj rast skaidrojumu. Un matu izkrišanā nevajag vainot tikai ekoloģiju, raksta Wherewoman.ru.  

“Mati ļoti jutīgi reaģē uz jebkuru stresu,” atgādina ārsts trihologs Mihails Kelebejevs, mudinot neaizmirst: matiem tāpat kā pašām sievietēm ļoti svarīgas ir pozitīvas sajūtas, lai tie būtu veselīgi un stipri. Tāpēc būtiska ir regulāra seksuālā dzīve. Mīlēšanās laikā sievietes organismā izdalās svarīgi fermenti un vitamīni, kuri aizkavē matu izkrišanu.

Vēl citi noderīgi padomi:

1. Ja iespējams, skalot matus ar filtrētu, upes vai lietus ūdeni, jo tajos ir mazāk sāļu un minerālvielu, un mati pēc tam kļūst ļoti mīksti.

2. Lieto tikai nelielu daudzumu šampūna, jo, liekot to matos pārāk lielās devās un bieži, cieš ne vien mati, bet arī galvas āda.

3. Pēc peldēšanās baseinā katru reizi nemazgājiet matus ar šampūnu, bet vienkārši izskalojiet tos tekošā ūdenī.

4. Pēc matu mazgāšanas tos ieteicams izskalot ar vāju etiķa šķīdumu – tad tie kļūs mīkstāki un arī matu gali mazāk šķelsies.

Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock