Kāpēc āboli ir tik vērtīgi? Pētījums atklāj pikantus faktus
Fakti ir intriģējoši. Izrādās, tās dāmas, kas vairāk ēd ābolus, ir seksuāli aktīvākas un ātrāk uzbudinās.
Dabasspēks
2015. gada 5. novembris, 07:21

Kāpēc āboli ir tik vērtīgi? Pētījums atklāj pikantus faktus

Jauns.lv

Ābolus ēst ir veselīgi, tas zināms visiem. Taču jaunākie itāļu zinātnieku pētījumi liecina, ka āboli uzlabo arī intīmo dzīvi, jo sevišķi sievietēm. Dāmām, kuras ēd ābolus, seksuālā dzīve ir ievērojami kvalitatīvāka – par šādu atklājumu raksta „Archives of Gynecology and Obstetrics“.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pētījumā piedalījās 731 sieviete vecumā no 18 līdz 43 gadiem, kurām ir aktīva dzimumdzīve. Neviena no viņām nesūdzējās par intīmas dabas problēmām, nelietoja recepšu medikamentus un neslimoja ar depresiju. Respondentes bija sadalītas 2 grupās – tās, kuras regulāri ēd ābolus (pa vienam vai diviem katru dienu), un tās, kuras neēd ābolus vai ēd tos ļoti maz (no neviena līdz pusābolam dienā vidēji).

Sievietes saņēma īpašu anketu, kurā bija jāatbild uz jautājumiem par dzimumdzīvi, seksuālo attiecību biežumu, maksts lubrikāciju (mitrumu) un apmierinājuma gūšanu.

Secināts, ka tās dāmas, kas ēd vairāk ābolus, ir seksuāli aktīvākas, ātrāk uzbudinās un viņu maksts ātrāk kļūst mitra.

Brīnišķīgi, bet kāds tam sakars ar āboliem – jūs jautāsiet. Pētnieki pieļauj, ka ābolos esošais polifenols un antioksidanti stimulē asins pieplūdi dzimumorgānos, un tas palīdz tiem ātrāk uzbudināties. Un ne tikai tas. Ābolos ir floridzīns – fitoestrogēns, kas iedarbojas līdzīgi kā estradiols – sieviešu dzimumhormons, kas ir ļoti svarīgs sievietes seksualitātei.

Protams, šim pētījumam ir arī trūkumi – tas ir pārāk neliela apjoma, lai patiešām droši varētu secināt, ka tā ir tieša saistība, nevis nejaušas sakritības. Lai nu kā – šie fakti ir intriģējoši. Un, kā zināms, ābolu ēšana nekādu kaitējumu nenodara - drīzāk otrādi.


Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock