Padoms nogurušajiem - tumšā šokolāde palīdz labāk koncentrēties
Ēd tumšo šokolādi un asini prātu!
Esi vesels
2015. gada 19. novembris, 20:45

Padoms nogurušajiem - tumšā šokolāde palīdz labāk koncentrēties

Jauns.lv

Lai tiktu galā ar enerģijas zudumu, kas parādās vēlā rīta stundā, jāapēd viens vai divi tumšās šokolādes gabaliņi, iesaka pētnieki, kam ir smadzeņu darbības ieraksti, ar kuriem šo faktu pierādīt.

Tumšā šokolāde mūs padara uzmanīgākus un modrākus, un šie labumi nav “tikai galvā” – šokolāde ietekmē smadzeņu zonas, kas atbild par uzmanību un koncentrēšanos, skaidro pētnieki no Ziemeļarizonas universitātes, kuri ar elektroencefalogrāfijas ierīcēm pētījuši brīvprātīgo grupas smadzeņu darbību.

Pētījumā piedalījās 122 dalībnieki. Kad tie ēda tumšo šokolādi, kuras sastāvā bija 60% kakao, viņiem novēroja smadzeņu impulsus, un pēc tam viņi apēda piecus “viltus” gabaliņus. Pētnieki skaidro, ka smadzeņu zonas reaģēja tikai tad, kad dalībnieki ēda īsto šokolādi. Smadzeņu stimulējošās īpašības piemīt tieši kakao, tāpēc šim nolūkam der tikai tumšā šokolāde, kurā ir daudz kakao. Augstais piena un cukura saturs citā, piemēram, piena, šokolādē šādu efektu nesniegs.

Kādā no testiem pētnieki kakao pievienoja aminoskābi teanīnu. Šī aminoskābe, kas ir zaļajā tējā, pazemināja dalībnieku asinsspiedienu un radīja mieru un rāmumu.

Žurnāls “Ko Ārsti Tev Nestāsta” / Foto: shutterstock