3 svarīgi rīta rituāli, kuri palīdz nostiprināt veselību
Tikai 5 minūtes tava dārgā laika ik rītu, un uzlabosies gan veselība, gan noskaņojums visai dienai.
Esi vesels
2016. gada 13. janvāris, 05:33

3 svarīgi rīta rituāli, kuri palīdz nostiprināt veselību

Jauns.lv

Kas mums palīdz saglabāt veselību un nesaslimt pie mazākās vēja pūsmiņas? Ne vienmēr tām jābūt sarežģītām un ilgām procedūrām. Reizēm arī darbības, kas neaizņems vairāk par 5 minūtēm tava laika, sagādā vairāk labuma, nekā varētu šķist.

Protams, pie vēlamā rezultātā tiksi vien tad, ja šīs darbības atkārtosi regulāri - katru rītu.

1. Mēles tīrīšana

Katrs mēs zinām, cik svarīgi ir rītos tīrīt zobus. Taču vai mēs visi kārtīgi notīrām arī mēli? Nebūt ne. Neaizmirsti, ka arī uz mēles ir ne mazums baktēriju un, ja nenotīrīsi to, no sliktas elpas vaļā netiksi. Nemaz jau nerunājot par to, ka uz mēles esošās baktērijas kaitē zobu veselībai.

2. Glāze karsta ūdens

No rīta pamostoties vajag atjaunot šķidruma līdzsvaru organismā. Ja vēlies to izdarīt efektīvi, ūdeni mazliet uzkarsē, taču – neuzvāri. Ielej to glāzē, iemet tajā šķēlīti citrona, un izdzer apmēram 20 minūtes pirms brokastīm.

Šādā veidā tiks ne vien uzlabota gremošana, bet arī attīrīts organisms. Turklāt citrons satur daudz C vitamīna, kas palīdz nostiprināt imunitāti.

3. Karote medus

Apmēram 10 minūtes pirms brokastīm apēd karoti medus un uzdzer ūdeni. Medus satur vitamīnus un svarīgus mikroelementus. Tas sniegs enerģiju, veicinās smadzeņu darbību un nostiprinās imunitāti.

Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock