Dabasspēks
2016. gada 23. janvāris, 12:56

Kas notiks, ja mērcēsiet kājas ābolu etiķī?

Jauns.lv

Ābolu etiķis bieži tiek slavēts savu labo īpašību dēļ – tas ne vien veicina vielmaiņu un palīdz notievēt, bet arī pozitīvi ietekmē matu un ādas veselību. Taču tautas medicīnā atrodamas vēl citas receptes, kurās izmantojams ābolu etiķis.

Tautas medicīnas piekritēji iesaka ābolu etiķi kāju vannošanai. Ielejiet bļodā siltu ūdeni un pievienojiet tai glāzi ābolu etiķa. Šādā vanniņā paturiet kājas vismaz 10 minūtes, un procedūru ieteicams atkārtot ik vakaru pirms gulētiešanas.

Kāju mērcēšana šādā ābolu etiķa vanniņā palīdzēs jums tikt galā ar nepatīkamu smaku. Ābolu etiķis iedarbojas kā antibakteriāls līdzeklis, kas palīdz tikt vaļā no baktērijām, kas sakrājušās uz pēdām, tādējādi novēršot arī nepatīkamo smaku.

Ir arī citi veidi, kā izmantot ābolu etiķi

Pēc mūsu vecmāmiņu gudrībām, etiķis palīdz arī tikt vaļā no kārpām. Ik dienu uzpilini pāris pilītes etiķa uz vates tampona, piespied to pie kārpas un paturi dažas minūtes. Ar ilgu turēšanu gan neaizraujies – ar pāris minūtēm būs gana, lai nepatīkamās kārpas mazinātos un pēc laiciņa arī pazustu.

Ņem palīgā ābolu etiķi arī tad, ja moka blaugznas. Ceturtdaļu glāzes ābolu etiķa sajauc kopā ar šādu pašu daudzumu ūdens. Iezied šo maisījumu matos – uzreiz pēc mazgāšanas, kad mati ir tīri un vēl mitri. Paturi 15 minūtes un tad matus vēlreiz izskalo – ar parastu siltu ūdeni.

 Ja sāk kņudināt kakls un jūti saaukstēšanās priekšvēstnešus, arī tad ābolu etiķis var palīdzēt. Glāzei ūdens pielej ceturtdaļglāzi ābolu etiķa un kārtīgi samaisi. Ar šo maisījumu skalo kaklu (taču nenorijot to). Atkārtojot šo procedūru vairākas reizes, kakla sāpes mazināsies.

Kasjauns.lv/ Foto: Shutterstock