Sargi aknas - un nebojā tās ar medikamentiem!
Ja bieži slimo ar angīnu, ir skaidrs, ka aknas nestrādā, kā vajag. Tas ir pirmais un vispazīstamākais aknu problēmu simptoms.
Esi vesels
2016. gada 31. janvāris, 10:41

Sargi aknas - un nebojā tās ar medikamentiem!

Jauns.lv

Aknas ir viens no organisma enerģijas ģeneratoriem. Organismā tās pāris un lielākais palīgs ir žultspūslis. Piemēram, ēdot treknu ēdienu, žultspūslis uzņemas lielāko slodzi, lai pasargātu aknas. Skaidro terapeite Inga Kaminska.

Aknas kopā ar žultspūsli apgādā ar enerģiju noteiktus orgānus un sistēmas. Ja šis pāris netiek galā ar savu darbu – nespēj saražot vajadzīgo enerģijas daudzumu –, rodas veselības traucējumi. Pirmais un vispazīstamākais simptoms ir angīna. Ja bieži ar to slimo, ir skaidrs, ka aknas nestrādā, kā vajag. Tas nenozīmē, ka būs kādas pazīmes tieši aknu darbībā, tas liecina par nepietiekamu spēju saražot enerģiju. Turklāt, ja kārtējo angīnu ārstē tradicionāli – ar medikamentiem –, aknām kļūst tikai sliktāk, jo zāles tām uzliek papildu slodzi, tāpēc angīnas atkārtojas, nesot līdzi citus simptomus, kas vēsta par aknu problēmām.   

Aknas un žultspūslis ir atbildīgi par redzi, kāju vēnām, kakla mandelēm, gūžas locītavas sānu daļu, ceļu locītavām, potītes priekšējo daļu, kaulu smadzenēm, locītavu skrimšļaudiem, dzimumdziedzeriem, starpribu nerviem, simpātisko nervu sistēmu u. c. Ko mēs darām, kad mums sāp celis, locītavas vai pasliktinās redze? Diemžēl esam radināti doties pie ģimenes ārsta un ļoti bieži saņemam pretsāpju līdzekli vai ko citu, kas noņem simptomus. Taču tas problēmu neatrisina – sāk parādīties arvien jauni simptomi, kurus atkal pārsvarā ārstējam ar tiem pašiem līdzekļiem.

Ko darīt? Ja simptomi parādās pastāvīgi, vienalga, angīna, sāpes locītavās, pasliktinājusies redze u. c., vajag meklēt iespējas, kā stimulēt aknu darbību. Pati vari piedomāt par uzturu, lietot uztura bagātinātājus, aktivizēt ķermeni ar jogu, cigun u. c. Steidzīgajiem ir vērts lūgt padomu labam homeopātam, iekšējo orgānu darbību palīdz stimulēt vairākas metodes, arī scenarterapija (jauna alternatīvās medicīnas metode, kas harmonizē enerģijas plūdumu, atjauno līdzsvaru jeb homeostāzi ķermenī).

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock