Jauna ārstēšanas metode paveic brīnumus. Uzzini, kas ir teta dziedināšana
Esi vesels
2016. gada 27. februāris, 07:33

Jauna ārstēšanas metode paveic brīnumus. Uzzini, kas ir teta dziedināšana

Jauns.lv

Šo metodi dēvē par straujo garīgo evolūciju. Vairs nav vajadzīgi gadi, lai atbrīvotos no personību ierobežojošām uzskatu sistēmām un programmām, kas liedz būt veseliem un laimīgiem. Kļūstot par radītāja līdzautoru, ar teta dziedniecību realitāti var mainīt ātri vien.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirms divdesmit gadiem Amerikā dzimusī theta healing jeb teta dziedniecība ir enerģētiskās dziedināšanas un pilnveidošanās metode, kas balstīta darbā ar zemapziņu, enerģiju un DNS struktūru. Prāta, ķermeņa un dvēseles izdziedināšanās pamatā ir zināšanas par cilvēka smadzeņu elektrisko aktivitāti. Teta dziedniecībā uzskata, ka, atrodoties teta – miega un dziļas relaksācijas – stāvoklī, mēs acumirklī spējam mainīt garīgo un materiālo realitāti. Teta dziedniecības praktiķi uzsver, ka tehnoloģija ir elementāra, droša un to spēj apgūt ikviens. Ar tās palīdzību burtiskā nozīmē var paveikt brīnumus – likvidēt blaugznas un pinnes, noņemt sāpes, saaudzēt kaulu lūzumus, izdziedināt vēzi, dzēst traucējošas dzīves programmas un pat aktivizēt pretnovecošanas gēnu. Izklausās neticami, bet tas viss ir iespējams, nomainot programmas jeb pārliecības, kas veido mūsu realitāti. Teta dziedniecībai, ko atklājusi amerikāniete Vianna Staibla, ir tūkstošiem sekotāju visā pasaulē, tā aktīvi tiek praktizēta vairāk nekā divdesmit valstīs.

To spēj ikviens!

Latvijā pret teta dziedniecību, kuru triju dienu mācību programmā var apgūt ikviens, attieksme ir rezervēta. Iespējams, tāpēc, ka dziedināšanās mums vairāk asociējas ar došanos pie atzīta gaišreģa, kurš, žonglējot ar enerģijām, sakārto organismu un aizlāpa caurumus dvēselē. Paši mēs citās sfērās nelienam un pa taisno radītājam savas prasības neiesniedzam.

Viena no retajām speciālistēm, kas šo dziedināšanas veidu izmanto ne vien praksē, bet arī apmāca pēc licencētas autorprogrammas, ir ginekoloģe, seksopatoloģe un psihoterapeite Līga Birzniece. Piecpadsmit gadus nostrādājusi savā pamatprofesijā ginekoloģijā, viņa sāka meklēt alternatīvus veidus, kā uzlabot ārstniecību, jo pieredze liecināja, ka, izmantojot tikai tradicionālās metodes, efekts nav ilgs un noturīgs. 1999. gadā viņa ieguva bakalaura grādu psiholoģijā, sekoja mācību kurss seksoloģijā un hipnoterapijā. Katru nākamo gadu daktere papildināja zināšanas, apgūstot mākslas terapiju, aurosomu, akupunktūru, reiki garīgo praksi un daudz ko citu. 2014. gadā viņa pirmo reizi saskārās ar teta dziedniecību.

Apgūstot praktiķa programmu, rezultāti viņu tā izbrīnīja un ieinteresēja, ka Līga nolēma kļūt par instruktori, lai plašāk lietotu moderno dziedniecības metodi, kas bija absolūts jaunums un vienlaikus sasaucās ar daudzajām līdz šim apgūtajām mācībām. Lai gan autormetodes apmācības ilga tikai trīs dienas, process bija ļoti nopietns – lielāko laika daļu aizņēma praktiskās nodarbības. Mācībās, kas notika Sanktpēterburgā, piedalījās ap trīssimt cilvēku no vairākām valstīm. Savu metodi mācību kursam piemērotā formā ir izveidojusi pati Vianna Staibla. “Tā nav ortodoksāla metode, tomēr uz tās bāzes 2008. gadā izveidots Theta healing pētniecības institūts,” stāsta Līga.

“Teta dziedniecības procesi ir pieņemami ikvienam neatkarīgi no vecuma, dzimuma, rases, reliģiskās pārliecības. Vienīgais nosacījums, lai cilvēks ticētu augstākam spēkam – vienalga Dievam, Radītājam vai Budam – un uztvertu sevi kā Dieva radītu būtni, kurā ir dievišķā daļa,” skaidro instruktore. Tātad Theta healing drīzāk ir filozofiska sistēma, kas nekonfrontē ar reliģijām, tomēr ir tuvāka kristīgai ticībai.

Viannas brīnumainais stāsts

Jau agrā bērnībā amerikāņu meitene Vianna apjauta, ka viņai piemīt spēcīga intuīcija, bet īsti nezināja, ko ar to iesākt. Kad 1990. gadā Vianna izšķīrās ar pirmo vīru, jaunajai sievietei bija jādomā, kā izaudzināt trīs bērnus. Viņa iekārtojas darbā netālajā Aidaho štata fabrikā. Šajā laikā Viannai sākās veselības problēmas, kas pamudināja pievērsties dabas dziedniecībai. 1994. gadā viņa sāka nodarboties ar fitoterapiju un atvēra masāžas salonu. Tieši tad viņa saprata, ka sāk virzīties pa savu īsto, likteņa lemto dzīves ceļu.

Reiz viņa satika gaišreģi, kas teica, ka Viannai jāsāk intuitīvi nolasīt informāciju, citiem vārdiem, skenēt cilvēkus. Vianna pamanīja, kā intuitīvās skenēšanas laikā viņu virza kāds augstāks spēks, pasakot priekšā pareizo atbildi. Pēc neilga laika Vianna jau tik labi prata nolasīt informāciju par cilvēku fiziskajiem, psihiskajiem un garīgajiem procesiem, ka klienti sāka lūgties, lai iemāca arī viņiem atpazīt notiekošo sevī. Tobrīd Vianna vēl nezināja, kādi smagi pārbaudījumi viņu sagaida. 1995. gadā Viannai konstatēja kaulu vēzi labajā gūžā. Ārsts atklāja, ka labākais variants ir kājas amputācija. Laika bija atlicis pavisam maz – pēc ārstu teiktā, divi mēneši.

Vianna cieta drausmīgas sāpes un iztēlojās, kā visa viņas dzīve sabrūk. Neraugoties uz ciešanām, viņa turpināja strādāt ar klientiem. Vēlāk viņa atzina, ka tā nebija drosme un izturība, kas dzina uz priekšu, bet vajadzība gādāt par vēl mazajiem bērniem. Vianna zināja: ja nomirs, nebūs neviena, kas par viņiem parūpētos. Slimības laikā Viannas intuitīvās spējas kļuva aizvien smalkākas un precīzākas, bet saikne ar radītāju – jaušamāka un spēcīgāka. Vianna atceras, ka tolaik izskatījusies nožēlojami – ar mokām klibojusi pa biroju, ar vienu roku turoties pie galda malas, masējusi klientus un caur neciešamām sāpēm turpinājusi intuitīvos lasījumus. Dziedināt viņa tobrīd vēl neprata, toties skaidri juta, ka viņai uz šīs Zemes vēl daudz kas jāpaveic. Šādā stāvoklī Vianna vērsās pie radītāja: “Kāpēc es? Vai man jāzaudē kāja? Dievs, vai es miršu?” Dvēseles kliedziena laikā Vianna izdzirdēja balsi – skaļu un skaidru: “Tu vēl esi šeit un spēj turpināt virzīties pretim mērķim.”

Vianna nolēma atrast veidu, kā izdziedināt savu ķermeni. Lai gan Vianna no sirds ticēja, ka Dievs acumirklī spēj izdziedināt jebkuru slimību, process nenotika ātri un viegli. Vianna izmēģināja organisma tīrīšanas metodes, diētas, eļļas, vitamīnus, vizualizēja izdziedināšanos, bet nekas nelīdzēja – viņa bija un palika smagi slima. Atbilde no Dieva atnāca negaidīti, kad viņa kopā ar draugiem bija devusies piknikā kalnos. Viannas tantei no Oregonas iesāpējās vēders, un savārgusī devās teltī, lai atgultos. Vianna sekoja, lai palīdzētu, un sāka skenēt savu tanti. Kad Vianna atradās tantes enerģētiskajā laukā, viņa pajautāja, no kā radušās šīs sāpes, un radītājs atbildēja, ka pie vainas ir zarnu parazīts. Tad Vianna vienkārši palūdza radītāju to aizvākt, un sāpes pazuda dažu sekunžu laikā. Vianna bija ļoti izbrīnīta, bet nepievērsa notikušajam uzmanību. Sagadījās, ka nākamajā dienā pie Viannas ieradās vīrietis ar sāpēm mugurā. Viņa atkārtoja to pašu metodi, kas bija palīdzējusi tantei, un vīrietis izdziedinājās.

Nakti Vianna pavadīja nomodā, domājot par to, kas noticis pēdējo dienu laikā. Viņā virmoja šaubas: “Nevar taču būt, ka viss ir tik vienkārši.” Tomēr Vianna nolēma, ka pienācis laiks savādo metodi izmēģināt ar pašas kāju. Nākamajā dienā, tikko ieradusies birojā, Vianna enerģētiski pacēlās virs savas vainaga čakras un savienojās ar radītāju. Pēc mirkļa viņa deva komandu izdziedināt sevi, un viss notika. Sāpes pazuda, viņa nometa kruķus un spēra pirmo soli ar nu jau veselo kāju. Jau vēlāk, runājot ar zinātniekiem, Vianna uzzināja, ka viņas izdziedināšanās bijusi saistīta ar smadzeņu teta viļņiem. Tas nozīmē, ka brīdī, kad Vianna prasīja radītājam izdziedināšanu, viņas smadzenes funkcionēja teta frekvencē, kurā iespējama realitātes, ko veido mūsu priekšstati, piemēram, par to, ka no vēža nav iespējams izdziedināties, transformācija. Pateicībā Dievam Vianna zvērēja, ka apmācīs teta dziedināšanās mākslā ikvienu, kas vēlēsies. Tā radās mūsdienās tik populārā teta dziedniecība.

Tête-à-tête ar Dievu

Teta dziedniecība ir saistīta ar 20. gadsimta četrdesmitajos gados atklātajiem smadzeņu viļņiem. Cilvēka smadzeņu šūnas, ko dēvē par neironiem, ģenerē viļņus. Ar elektrisko impulsu palīdzību neironi savā starpā mijiedarbojas. To iespējams novērot, izmantojot elektroencefalogrammu. Smadzeņu viļņi tiek mērīti kā cikls sekundē (hercs). Jo zemāks hercs, jo lēnāka smadzeņu aktivitātes frekvence. Miega laikā parādās zemie delta viļņi (zem 4 Hz). Nedaudz augstākajos teta viļņos (4–7 Hz) smadzenes darbojas miega, dziļas relaksācijas, hipnozes, arī dziļas meditācijas un vizualizācijas laikā. Teta viļņos mēs redzam sapņus. Zinātnieki apstiprina, ka, smadzenēm funkcionējot teta frekvencē, spējam ielūkoties zemapziņas dzīlēs. Savukārt alfa viļņi raksturīgi iekšēja miera stāvoklim pirms laišanās miegā un mostoties. Beta viļņos (13–38 Hz) smadzenes darbojas aktīvā domāšanas stāvoklī. Smadzenes nekad neražo tikai vienu smadzeņu vilni, tie savā starpā veido dažādas kombinācijas.

Izmantojot hipnozi, Līgai jau iepriekš bija labi zināmas iespējas, kādas paveras cilvēka smadzenēm, darbojoties alfa viļņos. Pētnieki noskaidrojuši, ka šajā laikā stabilizējas pulss, normalizējas asinsspiediens, pazūd saspringums muskuļos un organisms atjaunojas. Atrodoties alfa stāvoklī, mums rodas idejas, atklāsmes, pēkšņi zinām atbildi uz kādu sarežģītu jautājumu, par ko lauzījām galvu dienas laikā. Šis stāvoklis ir pazīstams ikvienam. Daudzas ģeniālas idejas mākslinieku un zinātnieku prātā iešāvušās saldajā pusmiega stāvoklī. Līga iesaka ikvienam pirms pilnīgas pamošanās vai iemiegot pameditēt. Tas ļauj piekļūt organisma pašregulācijas mehānismiem un samazināt stresu.

Tātad, lai sāktos dziedināšana, vispirms ir jānonāk teta stāvoklī. Kā cilvēks, būdams pie skaidras apziņas, mundrā noskaņojumā to var izdarīt? “Ja tiek izmantota specifiska tehnoloģija, nokļūšana teta līmenī nav sarežģīta,” paskaidro Līga. Ceļojums zemapziņā, kurā ir apslēpts pilnīgi viss, var būt vizuāli spilgts, krāsains, bagātīgs ar tēliem. Ārste norāda, ka nekas speciāli, ar piespiešanos nav jāiztēlojas, tēli un vīzijas atnāk paši. Meditācijas laikā, nonākot teta viļņos, cilvēks vienkārši sāk redzēt. Tas ir pilnīgi dabisks stāvoklis. Lai apgūtu teta dziedināšanu, nav jābūt gaišreģim, vēlreiz apliecina instruktore.

“Mums visiem no dabas piemīt intuīcija, ko esam nobloķējuši. Mēs zinām, ka nevaram būt gaišredzīgi, un tieši tāpēc nevaram. Ja mēs to nezinātu, tad spētu. Daudzi cilvēki nezina, kas ir beznosacījumu mīlestība vai patiess prieks. To iespējams instalēt,” skaidro speciāliste. Savā grāmatā Teta dziedniecība: padziļinātais līmenis Vianna Staibla raksta: “Mums visiem piemīt spējas izšķīdināt savus ierobežojumus un izveidot tiešu saikni ar dievišķo katrā no mums. Mēs kā suga esam patērējuši gadsimtus, lai apgūtu uzspiestos ierobežojumus, un tagad tie mūs programmē fiziskajā, emocionālajā, mentālajā un garīgajā līmenī. Ja nepievērsīsimies jaunām zināšanām, mums vajadzēs vēl daudzus gadsimtus, lai no šiem ierobežojumiem atbrīvotos. Pagātnē mēs evolucionējām tieši tā – pakāpeniski. Vienas dzīves laikā evolucionējām tikai nedaudz – tieši tik, lai tiktu galā ar to, ko mums piedāvāja šī konkrētā dzīve. Tomēr, pateicoties garīgajai evolūcijai, radusies iespēja jau šajā savā dzīvē atbrīvoties no līdzšinējām uzskatu sistēmām, kas kļuvušas liekas.”

Instalē sevī labo

Viens no būtiskākajiem teta dziedniecības elementiem ir darbs ar programmām, kas veido realitāti. Teta stāvoklī iespējams mainīt programmas, kas zemapziņā ierakstītas dažādos līmeņos – ģenētiskā, vēsturiskā un dvēseles. “Sarunas gaitā, atbildot uz jautājumiem, saprotam, kādas ir cilvēka neapzinātās programmas, kas nāk no bērnības, vecākiem, sabiedrības. Būtībā mēs visi, līdzīgi kā dators, eksistējam, izmantojot noteiktas programmas, klišejas. Ja katru reizi, ieraugot kādu lietu, parādību vai sākot darbību, mums tā būtu jāatklāj no jauna, mēs nevarētu eksistēt, jo nepārtraukti ciestu mokas. Mēs neprātojot zinām, kā pagatavot kafiju, nomazgāties, vadīt automašīnu utt., daudzas programmas mums palīdz izdzīvot, bet ir arī tādas, kas traucē.”

Līga nosauc visai izplatītu neapzināto programmu jeb pārliecību “mani mīl tikai slimu”. Programmas saknes, visticamāk, meklējamas senos pozitīvos pārdzīvojumos, kas saistīti ar slimošanu. Piemēram, bērnu samīļoja un apčubināja tikai tad, kad viņš slimoja. Vēlāk, kad cilvēks saslima, ap viņu saliedējās ģimene. Apmēram tā izveidojas neapzinātā programma. “Ja klients visu laiku stāsta par savām slimībām, es sāku domāt, kas varētu izraisīt vēlēšanos saslimt. Pēc tam, gluži kā sīpolu, lobot pa kārtai, nonākam pie traucējošās programmas,” stāsta speciāliste.

Teta dziedniecībā priekšstatus apzinās ar vienkāršu, bet precīzu kinezioloģisku metodi – muskuļu testu, respektīvi, uzdod jautājumu ķermenim un saņem apstiprinošu vai noliedzošu atbildi. Darām tā: saspiežam kopā rādītājpirkstu un īkšķi un, sakot “es sevi mīlu”, ar otras rokas rādītājpirkstu cenšamies pārraut pirkstu savienojumu. Ja pirksti paliek cieši kopā, atbilde ir pozitīva, ja ne – negatīva. Testēšanai var izmantot jebkuru muskuļu grupu, jo ķermenis vienmēr zina pareizo atbildi.

Tomēr muskuļu tests nav problēmas esamības apstiprinājums – tas tikai parāda, kam tic zemapziņa. Tas jāzina, lai saprastu, kādu enerģiju pievelkam. Ja zemapziņā ticam, ka esam radoši, brīvi un mīlam sevi, tad to arī padarām par savas dzīves īstenību. Teta dziedināšanā problēma tiek likvidēta nevis tieši un brutāli materiālā veidā, bet gan smalkajā līmenī, vietā izveidojot jaunu realitāti. Līga uzsver, ka laiks, kas vajadzīgs, lai dziedinātos, atkarīgs no problēmas dziļuma. Ir gadījumi, kad viss notiek acumirklī. “Izdarīt ir vieglāk nekā izstāstīt,” smejas Līga. “Katra doma ir psihiskā enerģija. Kad cilvēks sāk darboties ar šo metodi, ir ļoti jākontrolē domas, jo tās materializējas, turklāt ātri. Piepildīties var ne tikai labais, bet arī sliktais.”

Pārstāj novecot!

Līga uzskata, ka teta dziedniecības metodi varētu izmantot psihoterapeiti. Viņa pati, strādājot ar pacientiem, lieto dažādas metodes, vajadzības gadījumā no vienas pārejot uz citu. “Paņēmieni, kādi tiek apgūti teta dziedniecībā, sastopami visdažādākajos psihoterapijas novirzienos – relaksācija, transs, vizualizācija, iztēle, darbs ar programmām, afirmācijas, manifestācijas, domu spēks.”

Teta dziedniecības mācību kursa pēdējā nodarbībā notiek atbrīvošanās no novecošanās programmām un ģenētiskā koda aktivizēšana. “Izklausās sarežģīti, bet īstenībā tas ir viegli. Pēdējā dienā, kad norit pamatīga dezintoksācija, cilvēki var just diskomfortu, līdzīgu kā pirms saslimšanas. Tas ir brīdis, kad iespējams aktivizēt pretnovecošanas gēnu.”

“Metode ir universāla,” pārliecinājusies Līga. Mainot zemapziņas programmas, iespējams izdarīt pilnīgi visu – atrisināt attiecību problēmas, uzlabot materiālo stāvokli, sakārtot veselību, jo senais teiciens “visas problēmas ir mūsos” ir patiess.


Evija Hauka, žurnāls “Patiesā Dzīve” / Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva

Tēmas