Kā darbā veiksmīgi noslēpt to, ka tev ir paģiras
Lietojot alkoholu, tavs organisms ir zaudējis daudz vitamīnu un minerālvielu, un to tagad vajadzētu kompensēt, ja vēlies justies labāk.
Esi vesels
2016. gada 29. februāris, 14:57

Kā darbā veiksmīgi noslēpt to, ka tev ir paģiras

Jauns.lv

Vakar gadījās pavairāk iedzert, un šodien esi gatavs kaut vai pa sienām staigāt, lai tikai nevajadzētu atrasties darbavietā un strādāt? “Men's Health” iesaka efektīgu recepti, kā samazināt paģiru simptomus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nav svarīgi, kāpēc vakar ballējies - svinēji draudzenes dzimšanas dienu vai vienkārši brīvdienas. Jo šodien tev jādomā tikai par vienu lietu - kā noslēpt paģiras vietā, kur tām vismazāk vajadzētu parādīties. Tas ir - darbavietā. Kaut arī no neciešamajām sajūtām tik viegli vaļā netiksi, tu vismaz varēsi tās kontrolēt, turklāt būt arī pietiekami pieklājīgā vizuālajā formā, lai priekšnieks un kolēģi nesaprastu, kā jūties patiesībā.

Izdzer rīta kokteili (ar multivitamīniem)

Kā skaidro Džordža Vašingtona (ASV) universitātes dermatoloģijas katedras docents Ādams Frīdmens (Adam Freedman), alkohols gremošanas traktā samazina to hormonu ražošanu, kuri regulē, kā nieres tavā organismā saglabā ūdeni. Tieši šī iemesla dēļ, dzerot alkoholu, tu sāc bieži iet uz tualeti, bet no rīta pamosties izslāpis un ar izkaltušu muti.

Tavs organisms ir zaudējis daudz vitamīnu un minerālvielu, un to tagad vajadzētu kompensēt, ja vēlies justies labāk. Tāpēc sāc ar to, ka glāzē ūdens izšķīdini multivitamīnu pulverīti un izdzer. Tā tu organismā atjaunosi zaudēto vitamīnu un minerālvielu līdzsvaru.

Ēd vieglas brokastis

Piemēram, maizi ar riekstu sviestu un banānu. Šāds ēdiens palīdzēs nierēm saglabāt ūdeni un pārāk nenodarbinās kuņģi. Vari iedzert kafiju, ja ar to parasti sāc dienu, taču nedzer to vairāk par vienu krūzīti. Ūdeni gan dzer visu rītu. Pēc Frīdmana teiktā, lai organisms pilnībā atgūtos, vajadzēs divas dienas. Ūdens paātrinās toksīnu izvadīšanu un samazinās nepatīkamo elpu, kas parasti ir viena no paģiru blaknēm.

Kārtīgi noskujies

“Ja vien ikdienā nestaigā apaudzis ar bārdu, paģiru rītā obligāti vajag noskūties. Jo atnākt uz darbu ar bārdas rugājiem šajā gadījumā ir tas pats, kas piespraust sev nozīmīti ar uzrakstu: “Gribi būt paģirains? Pajautā man, kā!” saka vīriešu frizieris Pedro Zermeno no Losandželosas (ASV). Atkarībā no taviem gēniem nākamajā dienā pēc alkohola lietošanas tava āda var izskatīties apsārtusi, iekaisusi, savītusi, bāla vai jutīga. “Jebkurā gadījumā – tas ir tāpēc, ka organisms ir zaudējis šķidrumu. Tev palīdzēs labs mitrinošais krēms,” saka Frīdmans. Pajautā aptiekā vai kosmētikas veikalā, kurš no mitrinošajiem krēmiem derēs tai reakcijai, kuru ir nodemonstrējusi tava āda. Ja zem acīm ir maisiņi, dari tā: ieliec izlietotas tējas paciņas saldētavā uz 5 minūtēm, tad uz pāris minūtēm uzliec tos uz acīm. Ja acis ir apsārtušas, lieto acu pilienus.

Atsvaidzini elpu

Kad tīri zobus, notīri ar zobu suku arī mēli. Tieši uz mēles sakrājas baktērijas, kuras rada nepatīkamo elpu. Izskalo muti ar mutes skalošanas līdzekli, kura sastāvā nav alkohola. Kā papildus līdzekli pret sliktu elpu Mičiganas štata universitātes Medicīnas centra alternatīvās medicīnas direktors Marks Modžads iesaka ēst jogurtu bez cukura. 2012. gadā žurnālā “International Journal of Oral Science” publicētā pētījumā pierādīts, ka nesaldinātajā jogurtā esošie probiotiķi spēj neitralizēt baktērijas, kuras ir sliktās elpas cēlonis.    

Uzvelc piemērotu apģērbu

Velc kaut ko vieglu un “elpojošu”, piemēram, plānas bikses un kokvilnas kreklu, taču nekādā gadījumā ne biezu vilnas uzvalku vai džemperi. Kā skaidro Frīdmans, alkohols paplašina asinsvadus, tādējādi raisot pastiprinātu siltuma un sviedru izdalīšanos. Turklāt ar sviedriem var izdalīt alkohola smaku, jo tavam organismam no tā ir jātiek vaļā, arī svīstot. Tāpēc, lai tavas vakardienas ballītes sekas neliktu apkārtējo cilvēku deguniem saviebties, vajadzīgs apģērbs, kas netraucēs atvēsināšanās procesam arī birojā.

Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock