foto: Pexels.com
Kafijā labāk ir bērt sāli, nevis cukuru. Uzzini, kāpēc!
Jaunākā modes tendence ir - kafijā bērt sāli, un pats interesantākais, ka šim ir arī zinātnisks izskaidrojums.
Dabasspēks
2018. gada 9. janvāris, 06:01

Kafijā labāk ir bērt sāli, nevis cukuru. Uzzini, kāpēc!

Kasjauns.lv

Kafijas cienītāji ir radoši ļaudis un izdomā visdažādākos veidos, kā uzņemt kofeīnu - sākot ar kafijas konfektēm un beidzot ar espreso smēriņu jeb pastu. Jaunākā modes tendence ir - kafijā bērt sāli, un pats interesantākais, ka šim ir arī zinātnisks izskaidrojums, vēstī independent.co.uk.

Pētījumā noskaidrots, ka sāls joni padara maigāku kafijas rūgtumu un izteiksmīgāku tās garšu. Nevajag, protams, bērt sāli katrā kafijas krūzē, taču, ja kafija tiešām patrāpījusies rūgta, šķipsniņa sāls to padarīs garšīgāku.

Tātad - ja kafejnīcā tev atnes kafiju, kura jau pēc pirmā malka liek sejai saraukties grumbās, vienkārši piešauj tai mazliet sāls.

Starp citu, vīna cienītāji uzskata, ka sāls sabalansē arī lēta vīna garšu un padara to maigāku. Bijušais "Microsoft" darbinieks šo esot atklājis kādas ballītes laikā, vienkārši ieberot kāda viesa glāzē mazliet sāls. Un pārsteidzošā kārtā vīns esot kļuvis gardāks. 

Tiesa, berot sāli kafijā (un arī vīnā) nav ieteicams pārcensties, jo pretējā gadījumā šie dzērieni šķitīs vēl negaršīgāki.

Tēmas