5 slimības, kuras palīdzēs izārstēt pelargonija
Omīšu puķe pelargonija ārstē gan zobu sāpes, gan matu izkrišanu.
Dabasspēks
2016. gada 17. aprīlis, 09:05

5 slimības, kuras palīdzēs izārstēt pelargonija

Jauns.lv

Pelargonija ir ne vien krāšņa, koši ziedoša istabas puķe, bet arī dabas līdzeklis pret ne vienu vien kaiti. Tautas medicīnas piekritēji ir pārliecināti: pelargonija ir augs, kuram noteikti jābūt uz palodzes katrā mājā, jo ārstē dažādas slimības.

1. Saaukstēšanās

Ja jūti, ka esi saaukstējies, noplūc 10 pelargonijas lapas, aplej to ar litru ūdens un pavāri 10 minūtes. Ar iegūto šķidrumu skalo kaklu, un sāpes drīz vien atkāpsies. Tāpat arī pelargonijas sulu var iepilināt degunā, ja no saaukstēšanās tas ir aizlikts.

2. Sāpoša auss

Ja sāp auss, sāpes ir nudien nepanesamas – to apliecinās katrs, kuram nelaimējies šo sajūtu piedzīvot. Ņem pelargonijas lapu, mazliet to paknaibi un paberzē, lai izdalītos sula, un ieliec to ausī uz nakti. Nākamajā dienā gan obligāti sazinies ar ārstu: ausu sāpes ir nopietna lieta, un ar pašārstēšanos nodarboties nav ieteicams.

3. Izsitumi

Pelargoniju ēteriskā eļļa var palīdzēt, ja ciet no pinnēm vai citiem ādas izsitumiem. Iezied pinnes ar pelargoniju eļļu, un tās pazudīs.

4. Matu izkrišana

Ja ķemmējoties pamani, ka sākuši izkrist mati, pamēģini pelargoniju lapu novārījumu. Regulāri skalo matus ar šo novārījumu, un mati kļūs spēcīgāki. Lūk, novārījuma gatavošanas recepte: sauja pelargonijas lapu, litrs ūdens, pavāri dažas minūtes un – gatavs!

5. Zobu sāpes

Ja sāp zobs, arī šajā gadījumā pelargonija var būt noderīga – ņem puķes lapu, mazliet paknaibi un uzliec uz sāpošā zoba. Kamēr tiksi pie zobārsta, sāpes šādā veidā var izdoties samazināt.


Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock