foto: ekrānuzņēmums no video
Sirmgalvis Eduards pusstundu noguļ asinspeļķē, jo pansionāta darbiniecei bija jāsaraksta papīri
Sirmgalvis Eduards Haifīlds bezpalīdzīgs nogulēja aptuveni pusstundu asisnpeļķē.
2017. gada 19. novembris, 20:26

Sirmgalvis Eduards pusstundu noguļ asinspeļķē, jo pansionāta darbiniecei bija jāsaraksta papīri

Kasjauns.lv

79 gadus vecais brits Eduards Haifīlds, dzīvojot veco ļaužu pansionātā Rietumbromvičā, piedzīvojis prātam neaptveramu bezpalīdzību un blakuscilvēku vienaldzību, vēsta "Daily Mail".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ar demenci sirgstošais kungs izkrita no savas gultas un pārsita galvu, bet aprūpes iestādē strādājošā pēc mediķu izsaukšanas savainoto sirmgalvi atstāja vienu guļam asins peļķē, jo viņai bija jādodas strādāt ar dokumentiem.

foto: ekrānuzņēmums no video
Izkrītot no gultas, ar demenci sirgstošais Eduards pārsita galvu.

Medmāsa pamanīja Eduardu, kurš pats nemaz nav spējīgs pasaukt kādu palīgā, ar pārsistu galvu, mierīgi izsauca ātro palīdzību un devās tālāk savās darīšanās par savainoto kungu neliekoties ne zinis.

Pansionāta darbiniece neuztraucās arī par to, ka kungs lietoāja asinsriti uzlabojošus medikamentus, kuru ietekmē sirmgalvis ātrās palīdzības ierašanās brīdī gulēja asins peļķē.

Par notikušo satriekta ir Eduarda meita Līza Gedesa (44), kura ieradās pansionātā un ieraudzīja tēvu guļam vienu asinspeļķē. "Es biju satrieka, kad ieraudzīju viņu. Nekavējoties vēlreiz piezvanīju ātrajiem, lai uzzinātu, kur viņi ir. Ārsti bija izbrīnīti, kad es pateicu, ka tētis ir palicis viens."

foto: ekrānuzņēmums no video
Eduards un viņa mazmeita Elizabete neilgi pirms kungs pārcēlās uz dzīvi veco ļaužu pansionātā.

Līza lūdza palīdzību citā stāvā strādājošajai medmāsai, kura nekavējoties piesteidzās pie pacienta. Tajā laikā dežūrmāsa sēdēja savā savā kabinetā un aizpildīja dokumentus.

Paramediķi pēc ierašanās sirmgalvi hospitalizēja un šobrīd viņa dzīvībai nekādas briesmas vairs nedraud.

Sarunās ar britu presi veco ļaužu pansionāta pārstāve Džaneta Reifīlda pavēstīja, ka "ļoti pārdzīvo par notikušo" un Eduarda ģimeni ir jau informējuši, ka šī medmāsa ir atlaista no darba. Tiesa, viņa, visticamāk, nesaņems sodu par nolaudīgu darba veikšanu un Hipokrāta zvēresta neievērošanu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās