foto: ekrānuzņēmums no Youtube.com
Miris 5 gadus vecais Vladiks, kurš nonāca komā pēc zobārsta apmeklējuma
2017. gada 19. novembris, 15:18

Miris 5 gadus vecais Vladiks, kurš nonāca komā pēc zobārsta apmeklējuma

Kasjauns.lv

Drūmas ziņas pienākušas no Krievijas - piecus gadus vecais Vladiks Streļčenko, kurš oktobrī nonāca komā pēc tam, kad viņam narkozē izrāva zobu, ir miris Tomskas slimnīcā. Par to aģentūrai RIA Novosti vēstī reģionālās pārvaldes pārstāve Jeļena Ļebedeva. 

“Puika vakar slimnīcā ir miris. Veikta ekspertīze, viņa ķermenis jau ir apskatīts. Turpinās izpēte jau agrāk ierosinātajā krimināllietā,” vēstī Ļebedeva. Pēc lietā veiktās izpētes ziņām, Vladika vecmāmiņa atvedusi mazdēlu pie zobārsta Kargaskas ciemā, lai viņam izrautu piena zobu. Viņa palūgusi ārstu, lai zēnam veic šo operāciju vispārējā narkozē. Pēc šīs manipulācijas bērns no narkozes tā arī nav pamodies... 

Pēc ekspertu teiktā, pirms anestēzijas vajadzēja veikt nopietnāku gatavošanos, novērtēt bērna gatavību operācijai, izpētīt viņa slimības vēsturi un veikta analīzes. Zēna vecāki apgalvo, ka nekas tāds nav ticis darīts.

Izmeklētāji Kargaskas rajona slimnīcā ir izņēmuši visu vajadzīgo dokumentāciju. Ja ārsta vaina tiks pierādīta, viņam draud cietumsods līdz 2 gadiem, ziņo ntv.ru.