Diētas
2016. gada 24. aprīlis, 08:11

Arī šādi var notievēt: ēd bez apstājas un zaudē 1 kg nedēļā

Jauns.lv

Ja pavasarī par vienu no svarīgākajām aktualitātēm ir kļuvis jautājums par vidukļa un gurnu līniju aprisēm, izmēģini 100 kaloriju diētu! Tā ir diezgan neparasta pieeja, jo drīkst ēst gandrīz bez apstājas – kādas 10–12 reizes dienā. Turklāt tā palīdz zaudēt ap 1 kg nedēļā.

iētas ideja ir ļoti vienkārša: ēd ik pēc stundas, bet vienā ēdienreizē uzņem ne vairāk kā 100 kcal, tas nozīmē, ka dienā uzņem 1000–1200 kcal. Izvēlies veselīgu uzturu, kas nodrošina organismu ar nepieciešamajām uzturvielām. Ēd noteiktos laikos, jo regularitāte uztur ritmisku vielmaiņu, stabilizē cukura līmeni asinīs un novērš nevaldāma izsalkuma lēkmes. Mazās ēdiena porcijas atslogo gremošanas sistēmu, neizstaipa kuņģi, tādējādi drīz vien ļauj sajust savas figūras jaunās aprises. Var ēst visu, ko vien sirds kāro, ja vien spēj iekļauties noteiktajā kaloriju skaitā. Lielākās grūtības sagādā kaloriju skaitīšana.

100 kcal ir

Svaigos dārzeņos: 500 g paprikas, 430 g ziedkāpostu, 400 g brokoļu, 900 g Ķīnas kāpostu, 750 g gurķu, 150 g kartupeļu, 400 g puravu, 600 g tomātu, 300 g cukīni, 370 g burkānu, 770 g redīsu.

Svaigos augļos: 180 g ananasa, 40 g avokado, 120 g banānu, 200 g ābolu, 230 g greipfrūtu, 35 g rozīņu, 200 g meloņu, 200 g kivi, 230 g apelsīnu.

Sēnēs: 650 g šampinjonu, 400 g gaileņu, 300 g baraviku.

Graudu produktos: 30 g makaronu, 50 g rudzu un pilngraudu maizes, griķu, rīsu, 30 g auzu pārslu.

Zivīs un jūras produktos: 100 g garneļu, 80 g skumbrijas, 75 g laša.

Gaļā un olās: 80–90 g liellopu gaļas filejas, 70 g cūkas karbonādes, 70 g vistas krūtiņas, 30 g vistas gaļas, 1 ola – 87 kcal.  

Saldumos: 10–15 g šokolādes, 30 g karameļu, 30 g zefīra, 25 g cepumu.

Piena produktos: glāzē piena vai kefīra, 120–150 g vājpiena biezpiena, 90 g 10%krējuma, 25 g siera, 120 ml lakto.  

Alkoholiskajos dzērienos: 150 ml sarkanvīnā, glāzē alus vai 100 ml šampanieša, 30–40 ml degvīna.  

Iedvesmai: (1 porcija ap 100 kcal)

    Sagriez lielu sauju lapu salātu ar zaļumiem, ko pārlej glāzi kefīra. Sāls vietā pievieno piparus un citrona sulu.

    50 g vājpiena biezpiena sajauc ar šķipsnu vaniļas, 2–3 ēdk. ūdens (lai iegūtu viendabīgu masu) un 100 g svaigu ogu vai augļu.

    100 g redīsu sagriez šķēlītēs un sajauc ar lakto un sakapātiem zaļumiem.  

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock