Esi vesels
2016. gada 24. aprīlis, 16:18

17% Latvijas vīriešu labprāt dzīvotu ilgāk par 100 gadiem

Jauns.lv

Vairāk nekā puse jeb 63% aptaujāto vīriešu vēlētos dzīvot ilgāk par 75 gadiem, liecina pacientu biedrības "ParSirdi.lv" veiktās aptaujas par sirds un asinsvadu veselību rezultāti.

No tiem 17% labprāt dzīvotu ilgāk par 100 gadiem. Tikmēr saskaņā ar Latvijas statistikas datiem vidējais vīriešu dzīves ilgums ir 68,2 gadi.

Aptaujā arī atklāts, ka vīrieši nepietiekami rūpējas par savu sirds un asinsvadu veselību, jo 57% aptaujāto vīriešu nezina savu holesterīna līmeni, 17% nezina savu asinsspiedienu un tikai 10% apgalvo, ka tas ir augsts.

Kā galvenos draudus savai veselībai vīrieši norāda aptaukošanos, smēķēšanu, alkohola lietošanu, tikai 13% min paaugstinātu asinsspiedienu, bet 9% vīriešu to saista ar vīrieša seksuālās veselības problēmām. Ceturtā daļa jeb 25% vīriešu atzīst, ka dzīves laikā ir saskārušies ar seksuālās veselības problēmām, tai skaitā erekcijas traucējumiem, sākot vai pabeidzot dzimumaktu.

Pacientu biedrības "ParSirdi.lv" un Latvijas Kardiologu biedrības aptauja veikta aprīlī "Snapshots" interneta vietnē. Aptaujas mērķauditorija bija vīrieši no 35 gadu vecuma. Kopumā aptaujā piedalījās 500 respondentu no visas Latvijas.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA