Dzīvesbiedram - vīrišķīgs sagurums. Kā pārbaudīt hormonu stāvokli?
Satraukumam nav pamata, ja cipars ir tuvu normas zemākajam līmenim, jo visiem vīriešiem testosterona rādītāji nav vienādi.
Esi vesels
2016. gada 26. aprīlis, 07:26

Dzīvesbiedram - vīrišķīgs sagurums. Kā pārbaudīt hormonu stāvokli?

Jauns.lv

Testosterons uztur vīrieša veselību un dzīves kvalitāti, tāpēc ja kaut kas nav lāgā, to vienmēr var pārbaudīt. Testosterona līmeni var kontrolēt katrs pats, nododot asinsanalīzes Gulbja, NMS vai kādā citā laboratorijā, vai lūgt norīkojumu ģimenes ārstam.

Asinis jānodod no rīta, no pulksten 7 līdz 10, tas ir laiks, kad hormonu līmenis ir visaugstākais. Visās laboratorijās nav vienotas asiņu testēšanas/nolasīšanas metodes, tāpēc atbildē analīžu rezultātam blakus vienmēr tiek norādīti referentie lielumi jeb normas robežas. Satraukumam nav pamata, ja cipars ir tuvu normas zemākajam līmenim, jo visiem vīriešiem testosterona rādītāji nav vienādi. Testosterona līmenis diennakts laikā strauji mainās, ja rezultāts nav labs, ieteicams analīzes atkārtot pēc mēneša. Ja testosterona līmenis analīzēs ir zem normas un iestājies vīrišķīgs sagurums, ieteicams aprunāties ar ģimenes ārstu, urologu vai endokrinologu, lai meklētu labāko risinājumu.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock