foto: facebook.com/CitaRota
Steidzami vajadzīga palīdzība 2 meitu māmiņai Vijai Amosovai
Šī ārstēšana ir Vijas vienīgā cerība. Palīdzēsim mazajām meitiņām Laumiņai un Lotei būt kopā ar savu mammīti!
Dzīvības loterija
2017. gada 19. jūlijs, 16:39

Steidzami vajadzīga palīdzība 2 meitu māmiņai Vijai Amosovai

Kasjauns.lv

Šodien, 19. jūlijā Vijai Amosovai paliek 30 gadi, taču šo jubileju viņa sagaida slimnīcā prom no savām meitiņām – vienu mēnesi un dažas dienas vecās Lotes un 1 gadu 8 mēnešus vecās Laumiņas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kopš Lotes gaidību septītā mēneša Vijai bija regulāra vemšana, ko mediķi norakstīja uz grūtniecības toksikozi. Vijas meitiņa pasaulē nāca ar ķeizargrieziena palīdzību, jo Vija bija novārgusi un pēc mazulītes piedzimšanas  svēra vien 43 kilogramus. Mediķi mierināja, ka bērniņš vairs nespiež kuņģi, nemitīgā vemšana pāries un pašsajūta uzlabosies. Tomēr tā nenotika un Vija izlēma veikt kuņģa pārbaudi - endoskopiju, kas atklāja šokējošu diagnozi  -  ļaundabīgu kuņģa audzēju.

Nekavējoties Viju ievietoja slimnīcā, kur steidzami tika uzsāka barošana caur sistēmu, jo Vija jau varēja nomirt no bada. 28. jūnijā tika veikta operācija, kuras laikā konstatēts liels, neoperējams audzējs, kas izpleties pa visu kuņģi. Vijai tika ievietota stoma, lai tādējādi nodrošinātu pārtikas uzņemšanu. Divas dienas vēlāk nāca nākošais šoks. Ārstu konsīlijs nozīmēja Vijai tikai simptomu mazinošu terapiju ģimenes ārsta uzraudzībā. Vijai ieteica doties mājās un samierināties ar šo likteņa triecienu, pavadīt pēdējās dienas kopā ar saviem mīļajiem, jo ārstēšana nav iespējama.

Ar radu un draugu palīdzību Vijai tika meklētas ārstēšanas iespējas ārzemēs. Tika pieņemts lēmums doties uz Hadassah Universitātes slimnīcas kuņģa un zarnu onkoloģijas nodaļu Izraēlā un veikt tur piedāvāto ķīmijterapiju, pēc tās audzējam samazinoties – operāciju.

Šobrīd Vija jau saņēmusi vienu ķīmijterapijas kursu, vienu nakti jau varējusi gulēt bez vemšanas. Tas ir devis cerību uz dzīvību. Tomēr ārstēšanās izmaksas ģimene nespēj segt pašu spēkiem un lūdz līdzcilvēku palīdzību. Viena ķīmijterapija ar 3 dienu uzturēšanos slimnīcā izmaksā 4679 eiro, kopā nepieciešamas 7 ķīmijterapijas  ik pēc 2 nedēļām par kopējo summu 32753 eiro.  Uzturēšanās izdevumi 3 mēnešu garumā izmaksā līdz 7890 eiro. Izmeklējumi un ārstu konsultācijas 4679 eiro. Iespējams tie vēl  nav visi izdevumi, jo ārstniecības procesā var rasties izmaiņas un papildus izdevumi.

foto: facebook.com/CitaRota

Šī ārstēšana ir Vijas vienīgā cerība. Palīdzēsim Vijai! Palīdzēsim mazajām meitiņām Laumiņai un Lotei būt kopā ar savu mammīti!

Lūdzu, palīdzi, ja vien vari:

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās