foto: Shutterstock
5 jogas pozas - skaistākām un tvirtākām rokām
Veic šīs jogas pozas katru dienu, un iegūsi patiešām skaistas rokas.
2017. gada 13. jūlijs, 11:45

5 jogas pozas - skaistākām un tvirtākām rokām

Kasjauns.lv

Viena no ķermeņa zonām, kas sievietēm sagādā vislielākās bažas, ir apaļīgas rokas, kas zaudējušas sākotnējo tvirtumu. Sieviešu žurnāls „Women’s Health” apkopojis 5 jogas pozas, kuras palīdzēs iegūt skaistas rokas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Suns ar galvu uz leju

foto: Shutterstock
Jogas poza "Suns ar galvu uz leju" jeb Adho Mukha Švanasana.

Sākumā nostājies četrrāpus. Kājām jābūt gurnu platumā, bet rokām – plecu platumā. Cel gurnus uz augšu tā, lai tavs ķermenis veidotu trīsstūri. Dibenu cel uz augšu, savukārt rokas stiep uz priekšu, piespiežot plaukstas grīdai. Stiep visu ķermeni.

Balsts uz rokām

foto: Shutterstock
Jogas poza "Balsts uz rokām" jeb Čaturanga Dandasana.

Pozu iesāk, guļot uz vēdera. Pacel galvu, skaties uz priekšu un noliec plaukstas pie ribām. Pacel savu ķermeni, balstoties uz plaukstām, un turi to taisni. Ķermenim jābūt taisnā līnijā – dibenam nevajadzētu atrasties pārāk augstu vai zemu. To, vai pozu esi izpildījusi pareizi, vislabāk varēsi novērot spogulī.

Balsts uz apakšdelmiem

foto: Shutterstock
Jogas poza "Balsts uz apakšdelmiem".

Pozu iesāk, notupjoties četrrāpus. Rokas noliec plecu platumā paralēli vienu otrai, piespiežot pie grīdas apakšdelmus un plaukstas. Kājām jābūt gurnu platumā. Balstoties uz pirkstgaliem, kāpies atpakaļ, kamēr kājas ir iztaisnotas. Skatienam jābūt vērstam uz grīdu, nedaudz aiz pirkstgaliem.

Delfīns ar vienu paceltu kāju

foto: Shutterstock
Jogas poza "Delfīns ar vienu paceltu kāju".

Kustība jāuzsāk, esot četrrāpus. Novieto apakšdelmus uz grīdas. Nostājies uz pirkstgaliem, ceļot augšā gurnus. Iztaisno kājas un pietuvojies tik tuvu savām rokām, cik vien esi spējīga. Pleciem jāatrodas tieši virs elkoņiem. Atslābini kaklu un skaties taisni uz priekšu. Pacel vienu kāju, izplešot kāju pirkstus. Pēc tam to pašu atkārto ar otru kāju.

Balsts uz sāniem

foto: Shutterstock
Jogas poza "Balsts uz sāniem" jeb Vasisthasana.

Pozu iesāk, guļot uz vēdera. Pagriez visu ķermeni tā, lai kreisā gūža būtu piespiesta matracītim, bet labo roku uzliec uz labā sāna. Labo kāju novieto virsū kreisajai. Balsties uz kreisās rokas, bet labo izstiep gaisā. Balsta rokai jāatrodas nedaudz tālāk par plecu – tie nedrīkst būt vienā līnijā!

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās