foto: Marcos Alberti
Fotogrāfs fiksē, kā mainās cilvēku sejas pēc izdzertas 1, 2, 3 vīna glāzēm
Precīzu izdzertā vīna daudzumu eksperimenta veicējs neatklāj.
2017. gada 26. maijs, 08:02

Fotogrāfs fiksē, kā mainās cilvēku sejas pēc izdzertas 1, 2, 3 vīna glāzēm

Kasjauns.lv

Kāds brazīliešu fotogrāfs izmantojis savus draugus, lai demonstrētu pasaulei, kā cilvēka uzvedību un grimases ietekmē vīns. Galarezultāts ir pietiekami interesants – dažs labs jau pēc otrās ņemas vilkt nost apģērba kārtas, kamēr citu sejas paliek teju vai nemainīgas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Fotogrāfs Markoss Alberti eksperimentā iesaistījis vairāk nekā divdesmit sev pazīstamus cilvēkus no visdažādākajām aprindām, piedāvājis viņiem vīnu un sarunas, pēcāk fiksējot, kā mainās iesaistīto draugu uzvedība.

Pētījuma metode bija pagalam vienkārša – sākotnēji tika uzņemts foto, kurā redzama persona pirms vīna pudeles atkorķēšanas un pēcāk atkārtoti uzņemtas vēl divas bildes pēc otrās un trešās glāzes.

Ar Markosa laipnu atļauju publicējam spilgtākos foto:

Fotogrāfa eksperiments: kā mainās cilvēku uzvedība un seja, dzerot vīnu

Brazīliešu fotogrāfs Markoss Alberti izmantojis savus draugus, lai demonstrētu pasaulei, kā cilvēka uzvedību un grimases ietekmē vīns. Galarezultāts ir pietiekami ...

gallery icon
15

Eksperiments sācies kā joks

“Ir kāds teiciens par vīnu, kurš man ļoti patīk: pirmo vīna glāzi dzeram ēdiena dēļ, otro lejam mīlestības dēļ, savukārt trešo tukšojam haosa vārdā,” izstāsta pats fotogrāfs. Marko ir vēlējies gūt apstiprinājumu šim teicienam.

Trīs vīna glāžu eksperiments sācies kā joks un spēle, kurai kopā ar draugiem nodoties pēc darba. Tamdēļ pirmajā bildē visbiežāk fiksēti stresa un ikdienas noguruma pārpilni vaibsti.

“Tikai pēc tam sākās šī projekta jautrākā daļa!” piemin Markoss. Laikietilpīgā, vīna iedvesmotā eksperimenta rezultātā esot izstāstīti daudzi stāsti un iemūžināti daudzi smaidi.

Izdzertas aptuveni 159 glāzes

Patieso izdzertā vīna daudzumu Markos neatklāj, taču no pieejamās informācijas iespējams izrēķināt, ka visticamāk izdzertas 159 glāzes, jeb 31,8 pudeles.

Vienā standarta pudelē ir 750ml vīna, savukārt standarta vīna glāze ir 150ml. Eksperimentā piedalījušies 53 cilvēki (3 glāzes uz 1 cilvēku, kopā 159 glāzes).

foto: Marcos Alberti
Šādi pēc trīs glāzēm vīna projekta idejas autors Markos Alberti.

Pilnu fotogaleriju iespējams aplūkot Markosa Alberti mājaslapā.
Vairāk fotogrāfa daiļrades var atrast viņa Instagram.com kontā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās