foto: Sipa Asia/Sipa USA/ Vida Press
Noskaidrots, kuri dzīvnieki visvairāk uzlabo cilvēku veselību
Mediķi atzinuši, ka slimnīcā tie pacienti, kuriem mājās palicis suns vai kaķis, izveseļojas krietni ātrāk nekā tie, kurus mājās neviens negaida.
Esi vesels
2017. gada 19. aprīlis, 08:22

Noskaidrots, kuri dzīvnieki visvairāk uzlabo cilvēku veselību

"Patiesā Dzīve"

Biologi izveidojuši to dzīvnieku topu, kuri cilvēkam vislabāk palīdz uzlabot un saglabāt veselību.

Pirmo vietu šajā reitingā ieņem zirgs. Reitterapiju – rehabilitāciju ar izjādēm zirga mugurā – uzskata par vienu no labākajām metodēm kustību traucējumu gadījumā, turklāt draudzība ar zirgiem pozitīvi ietekmē arī nervu sistēmu.

Otrajā vietā ierindoti kaķi un suņi. Šie mājas mīluļi spēj saimniekiem noteikt smagas saslimšanas to agrīnajā stadijā un daļēji tās uzņemt sev. Tāpēc jāpievērš uzmanība, uz  kuras jūsu ķermeņa vietas vislabprātāk saritinās kaķis, kad jūs guļat. Suņi to dara citādi – tie vienkārši sajūt saimnieka problēmu un intuitīvi cenšas viņu no tās atbrīvot. Mediķi atzinuši, ka slimnīcā tie pacienti, kuriem mājās palicis suns vai kaķis, izveseļojas krietni ātrāk nekā tie, kurus mājās neviens negaida. Lieliski palīgi šie četrkājainie draugi ir arī depresijas gadījumā.

Trešo vietu topā ieņem čūskas un bites – kā ļoti vērtīgu ārstniecisko vielu sagādātājas. Farmakoloģijā plaši tiek izmantota gan čūsku inde, gan bišu produkti – propoliss, bišu inde, bišu maize, bišu peru pieniņš un, protams, medus.

 

Tēmas