foto: Facebook.com
Repšes meita pēc operācijas pateicas par spēcinošo atbalstu
Laimīga un starojoša! Madaras Repšes pirmais foto pēc slimnīcas atstāšanas, kurā notika lielākā operācija viņas mūžā.
Esi vesels
2017. gada 27. marts, 12:25

Repšes meita pēc operācijas pateicas par spēcinošo atbalstu

Kasjauns.lv

Ekspremjera Einara Repšes meita fotogrāfe Madara Repše (32) pēc veiksmīgi aizvadītās operācijas no slimnīcas ir atgriezusies mājās, un saka milzīgu paldies visiem, kas turēja īkšķus par viņas veselību un dzīvību.

Nīderlandē jau vairākus gadus dzīvojošā Madara Repše sociālajos tīklos, ievietojot saules staru izgaismotu fotogrāfiju, kurā viņa redzama pēc iziešanas no slimnīcas, paudusi neviltotu prieku par lieliskajiem laikapstākļiem, kā arī veltījusi sirsnīgas rindas saviem draugiem un paziņām, kas viņai sniedza emocionālu atbalstu gan pirms, gan pēc lielākās operācijas viņas mūžā. To Madara veiksmīgi piedzīvoja 20. martā. „Brīdis, kad esi atpakaļ mājās un saule spīd...Dārgie, draugi! Vēlos jums pateikties par brīnišķīgo atbalstu, ko sniedzāt – vēstules, laba vēlējumi, domas un vārdi! Esmu pateicīga, un man tas daudz nozīmē! Tas dod man papildus spēku, kad tas visvairāk ir nepieciešams. Siltākie sveicieni no tulpju zemes!  P.S. Šeit patiešām ir pavasaris!” -Facebook.com raksta Madara, pievienodama atslēgvārdus „jāturpina iesāktais” un „grūts ceļojums”.

Daudzi no Madaras draugiem, kas vēl pirms pāris nedēļām, izprotot situācijas nopietnību, publiski solīja sūtīt Repšei pozitīvo domu spēku un visādi citādi turēja īkšķus par viņas veselību un dzīvību, tagad ir sajūsmā par labajām ziņām no Madaras un vēl viņai izturību rehabilitācijas procesā.

Madara jau vairākus gadus dzīvo Nīderlandē, bet ziņas par viņas veselības problēmām parādījās pirms pusotra gada. Nesen Madara sociālajos tīklos rakstīja, ka viņai gaidāma smaga operācija. “Nobijusies, nervoza un uztraukusies, bet tajā pašā laikā laimīga, ka tas beidzot notiks... Ceturtā lielā operācija divu gadu laikā (domāju, ka ne pēdējā). Neesmu nobijusies no pašas operācijas (man ir lielisks ķirurgs, kuram pilnībā uzticos), bet vairāk no tās iznākuma, iespējamajām komplikācijām, gadu ilgā atlabšanas perioda (cerams) un visa „jaunā”, kam vajadzēs pielāgoties. Un tās sāpes,” vēstīja Madara, šo ierakstu papildinot ar vairākiem atslēgvārdiem: „lielākā operācija manā dzīvē”, „nopietns lēmums”, „traka cīņa”, „izgriešana”, „būs labi, es zinu”, „ir jāriskē”.

Madaras tēvs, ekspremjers Einars Repše kopš aizvadītā gada novembra ir Viroterapijas fonda vadītājs. Viroterapija ir vēža ārstēšana, izmantojot īpašu onkolītisku vīrusu, kurš, kā apgalvo tās atklājēji un ražotāji, spēj atrast un iznīcināt ļaundabīgā audzēja šūnas. Repše par savu galveno uzdevumu uzskata viroterapijas pieejamības veicināšanu.

Viroterapijas fonds dibināts 2016.gada 14.februārī. Fonda mērķi ir vēža viroterapijas pieejamības nodrošināšana, rūpes par vēža pacientiem un viņu tiesību aizstāvība, sabiedrības izglītošana un vēža viroterapijas zinātniskās izpētes veicināšana.

 

Kasjauns.lv/Foto: Facebook.com, no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva