foto: Shutterstock
Gripa? Ārsta mājas vizīti apmaksā valsts
Runā speciālists
2017. gada 26. marts, 07:55

Gripa? Ārsta mājas vizīti apmaksā valsts

"100 Labi Padomi"

Gripas intensitāte ir būtiski mazinājusies, taču epidēmijas beigas joprojām nav izsludinātas. Atgādinām, ka gripas epidēmijas laikā no valsts budžeta līdzekļiem tiek apmaksātas ģimenes ārstu mājas vizītes pie gripas slimniekiem, atgādina žurnāls "100 Labi Padomi".

Par katru vizīti ģimenes ārsta prakse saņem maksājumu no valsts, savukārt pacientam par vizīti ir jāveic pacienta iemaksa 2,85 EUR apmērā. Tas attiecas uz visiem ģimenes ārstiem un dežūrārstiem, kuriem ir noslēgts līgums ar Nacionālo veselības dienestu par valsts apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu.

Ja ģimenes ārsts, ierodoties pie pacienta kā pie gripas slimnieka, tomēr konstatēs, ka pacientam ir kāda cita augšējo elpceļu infekcija, arī šajā gadījumā par ģimenes ārsta mājas vizīti būs jāmaksā tikai pacienta iemaksa. Iespēja ir spēkā, līdz izziņos gripas epidēmijas beigas.

Ārpus ģimenes ārsta darba laika medicīniskus padomus var saņemt, arī zvanot uz Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001. Darbdienās medicīniskus padomus sniedz no plkst. 17.00 līdz 8.00, savukārt brīvdienās un svētku dienās visu diennakti.

Tēmas