Ragaciema Agnese atklāj, kādas problēmas nomoka viņas klientus
Lielo popularitāti ieguvusī gaišreģe Ragaciema Agnese aicina tautiešus mazāk sūdzēties, bet vairāk rīkoties un uzņemties lielāku atbildību katram par savu dzīvi.
Cita pasaule
2017. gada 24. marts, 06:30

Ragaciema Agnese atklāj, kādas problēmas nomoka viņas klientus

Kasjauns.lv

„Latvieši! Sūdzoties mēs nekur netiksim,” aicina gaišreģe un TV šova „Attiecību spogulis” vadītāja Agnese Bērziņa jeb Ragaciema Agnese, kura izstāsta, kas ir viņas klienti, kādas problēmas viņus nomāc un kā ar tām cīnīties.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Pie manis nāk Latvija... Ar mani sazinās arī ārzemju latvieši, kas ar mani sazvanās vai atbrauc. Cilvēki ir visdažādākie, dažādu profesiju pārstāvji - sākot no veikalu pārdevējām, līdz pat uzņēmumu vadītājiem,” klāsta populārā gaišreģe, izstāstot, kāda palīdzība viņiem nepieciešama: “Cilvēki pie manis nāk, lai risinātu dažnedažādākās situācijas. Piemēram, attiecību lietas, pēkšņas dzīves krustceles, kur strauji jāpieņem lēmumi. Bieži vien cilvēki jautā, kā pareizāk izvēlēties savu dzīves ceļu? Kur dzīvot - ārzemēs vai Latvijā un uz cik ilgu laiku? Kā pieņemt sevi? Kā saprast, kas kuram ir stiprās puses? Cilvēki jautā arī man, kādi ir viņu talanti... Ir ļoti dažādi cilvēki un dažādi jautājumi.”

Galvenais – ticēt sev

Lūk, Agneses teiktais, kurā der ieklausīties!

“Šobrīd Latvija atrodas tādā stāvoklī, ka ir nogurusi. Cilvēki ir noguruši no pagātnes, bet viņi neredz nākotni. Mēs neredzam šo nākotni, jo, kamēr mēs, latvieši, izvēlamies domāt par sevi kā par maziem ļaudīm ar mazu likteni, tas ir bezcerīgs stāvoklis. Bez nākotnes. Tas, ko Dieviņš gribētu, ir, lai beidzot latvieši saprot, ka īstā baltu filozofija nav tā, kur mēra robežas, kur strīdas ar kaimiņiem, kur sevi novērtē kā mazu un meklē atbalstu pie lielā. Īstā filozofija ir ticība sev, ka nav svarīgi, kādas ir robežas, nav svarīgi, kādā valodā apkārt runā, bet svarīgi ir iet pa dzīvi dziedādams! Jāļauj sev izsāpēt, ja sāp, jāļauj skumt, ja ir skumji. Jāpalaiž šī enerģija brīvībā, jo tikai pēc tam var atnākt tā priecīgā enerģija. Citādāk veidojas interesanta ainava... Cilvēki sevī tur ļoti saspiesti smacējošu emocionālu garastāvokli un pēc tuvākās iespējamības izkrāmē to paziņam uz pleca. Tāpēc dziedam katrs savu dziesmu, ļaujam izsāpēt un neko neturam sevī. Viss kas ir izspēts, tas pazūd,” mudina gaišreģe.

 

Cilvēki brūk kopā no emocionālās pārslodzes

Gaišreģe sarunā atklāj, ka viņa pēc prakses ir novērojusi vēl nebijušu un aktuālu problēmu, kas skar cilvēkus Latvijā.

„Emocionālā slodze ir neciešami liela visās vecuma grupās. Cilvēki brūk kopā no emocionālas pārslodzes,” atklāj Ragaciema Agnese.

Viņa uzsver, ka vienīgais līdzeklis, kā  risināt šo un citas latviešiem raksturīgās problēmas, ir beigt sūdzēties. „Pie mums uzskata, ka var aiziet pie ārsta, gaišreģa, vai kaimiņa pasūdzēties. Ir jāatšķir - vai pasaku, kas ar mani notiek, vai sūdzos. Ja es sūdzos, tad es uzlieku atbildību par savu dzīvi kādam citam,” saka Ragaciema Agnese, kura mudina latviešus kļūt rosīgākiem un kļūt atbildīgākiem pašiem par savu dzīvi.

Ragaciema Agese savā nesenajā ceļojumā Dienvidamerikā.

“Latvieši! Sūdzoties mēs nekur netiksim. Pasaulē ir vienkārši. Ja tu kusties un dari, tad rezultāts būs,” pārliecinātā balsī teic gaišreģe, kura saka, ka ne tikai cilvēkiem ir sarežģīts laiks, bet visai valstij. „Latvijai pašlaik ir ļoti grūta situācija, gan emocionāli, gan praktiski, gan finansiāli. Tāpēc aicinu sevī pamodināt stipro cilvēku un saņematies kāpt kalnā, sākt kustēt un beigt vaimanāt. Beidzam sūdzēties! Ceļojumā Dienvidamerikā novēroju, kā indiāņu šamanis parādīja izcilu piemēru. Ja cilvēks viņam sūdzas, viņš ar viņu vispār nerunā. Viņš apgriež muguru un izliekas, ka nedzird,” teic Agnese.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Kasjauns.lv/Foto: No Izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva