foto: Ingas Lazdānes personīgais arhīvs
Māmiņa Inga nenogurstot cīnās par sava dēla veselību. Kristapa rehabilitācijai nepieciešams cilvēku atbalsts
Kristapa vecākiem rehabilitācijas kursa apmaksāšanai vajadzīgi vēl 1344 EUR. Līdzcilvēku atbalsts līdz šim devis labus rezultātus.
2017. gada 20. marts, 12:53

Māmiņa Inga nenogurstot cīnās par sava dēla veselību. Kristapa rehabilitācijai nepieciešams cilvēku atbalsts

Kasjauns.lv

Portāls Kasjauns.lv jau iepriekš rakstīja par piecus gadus veco Kristapu Lazdānu, kurš kopš bērnības sadzīvo ar ļoti smagu kaiti – bērnu cerebrālo trieku. Viņa māmiņa Inga neatlaidīgi turpina cīnīties par dēla veselību un reizē dara arī visu iespējamo, lai puisēns iekļautos normālā dzīves ritmā, tostarp, apmeklētu bērnudārzu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Māmiņa cenšas, cik spēj, taču rēķins ir milzīgs

“Labdien! Kristapiņš ir devies uz Slovākiju un jau kopš 13.marta cītīgi strādā pie savas atlabšanas, izejot rehabilitāciju, taču rēķina atmaksai trūkst naudiņas – 1344 EUR. Tādēļ lūdzam palīdzēt ikvienu, kurš spēj, jo bez Jūsu palīdzības rehabilitācijas rēķinu nevaram atmaksāt. Kopējā summa ir liela – 4088,60 EUR,” portālam Kasjauns.lv raksta Kristapa mamma Inga.

Inga ir cīnītāja. Šīs māmiņas neatlaidība, savu dēliņu glābjot, ir uzteicama un īsts piemērs ikvienai citai. Līdz šim, pateicoties Ingas uzrunāto līdzcilvēku atbalstam, Kristaps jau ir izgājis vairākus rehabilitācijas kursus un ne bez rezultātiem – ir manāmi skaidri veselības uzlabojumi. Rehabilitācijas kurss Slovākijā, kuru Kristaps apņēmies iziet, plānots no 13 līdz 25.martam.

Par spīti visam, Kristaps turpina apmeklēt bērnudārzu

Kristapam šobrīd ir 5 gadi. Viņš apmeklē PII "Kastanītis", kur jūtas ļoti labi. Zēns tiek vests uz lērumu procedūru, kas nepieciešamas, lai ārstētos: izioterapijas nodarbībām, ergoterapijas nodarbībām, masāžām un reitterapiju. Smagā diagnoze – bērnu cerebrālā trieka – zēnam ir kopš dzimšanas.

“Pirmajos dzīves gados viņa veselības stāvoklis bija kritiskāks. Kristaps nespēja paēst un tādēļ viņu bija nepieciešams barot ar zondi. Taču nu situācija ir uzlabojusies un viņš jau spēj paēst pats,” izstāsta māmiņa.

Piecus gadus vecais Kristaps iziet rehabilitācijas kursu Slovākijā

Par spīti smagajai kaitei, kura zēnam ir kopš dzimšanas, Kristaps apmeklē gan svarīgus rehabilitācijas kursus ārzemēs, gan arī bērnudārzu tepat ...

gallery icon
8

Savulaik zēnam bija biežas krampju lēkmes arī tās šobrīd vairs nav. “Tagad viņš pats spēj pagriezties un nolikt pēdiņas uz zemes, ja viņu pareizi nopozicionē. Tas viss – pateicoties līdzcilvēku atbalstam,” priecīga ir māmiņa.

Rēķina apmaksai trūkst nedaudz pāri tūkstotim

Lai Kristaps no 13 līdz 25.martam izietu nākamo rehabilitācijas kursu nepieciešami 4088,60EUR. Ja varat palīdzēt, ziedojiet uz kontu: LV98HABA0551023851620 vai LV16UNLA0050009241171 (Inga Lazdāne). Maksājuma mērķis: “Kristapa rehabilitācijai”. Šobrīd trūkst 1344eur. Lūdzu pārsūtiet ziņu tālāk. Tālrunis saziņai: 27716190 Inga

Par palīdzību sava dēla ārstēšanā Inga pateicas arī Talsu novada fizioterapeitei Ievai, ergoterapeitei Mārai, Jaunķemeru reitterapeitiem, bērnudārza “Kastanītis” logopēdei Baibai un arī logopēdei Kristīnei Dursupē un masierītei Lailai Tukumā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās