foto: Shutterstock
Vīns samazina depresiju, secinājuši spāņu zinātnieki
Spāņu zinātnieku secinājums ir patiešām drosmīgs. Tiesa, viņi arī brīdina - pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga veselībai.
Runā speciālists
2017. gada 18. marts, 07:02

Vīns samazina depresiju, secinājuši spāņu zinātnieki

"Patiesā Dzīve"

Spāņu zinātnieku jaunākie pētījumi ļāvuši secināt, ka mērena alkohola lietošana, īpaši vīna, mazina depresijas risku. Cilvēki, kuri nedēļā izdzer divas līdz septiņas glāzes vīna, no šīs mūsdienās tik aktuālās problēmas cieš par 32% retāk nekā tie, kuri alkoholu nelieto vispār.

Šie žurnālā BMC Medicine publicētie secinājumi ir pretrunā ar iepriekšējos pētījumos iegūtajiem, kas vēstīja, ka alkohola lietošana palielina iespēju iedzīvoties depresijā. Jaunā pētījuma vadošais speciālists doktors Migels Martiness-Gonsaless paziņojis – pretruna, iespējams, radusies tāpēc, ka viņa vadītās zinātnieku grupas apsekotajiem cilvēkiem problēmas ar depresiju un alkohola lietošanu pirms tam nav bijušas.

Līdz ar to viņš visu kolēģu vārdā uzdrošinās secināt – vīns, lietots mērenā daudzumā, depresijas iespējamību samazina, turpretī cilvēki, kas dzer daudz, pakļauj sevi lielam riskam tajā iedzīvoties.