Lūgums palīdzēt! Dvīnītes Anna un Sofija, kā arī citi bērni ļoti vēlas atveseļoties
Māsiņas Anna un Sofija ir smagi slimas. Viņu ģimene vēršas pie ziedotājiem pēc palīdzības.
Esi vesels
2017. gada 17. marts, 13:12

Lūgums palīdzēt! Dvīnītes Anna un Sofija, kā arī citi bērni ļoti vēlas atveseļoties

Jauns.lv

Biedrība "Autisma atbalsta punkts Rēzeknē" ļoti lūdz sabiedrības atbalstu. 2016.gada novembrī uz Rēzekni bija atbraukuši Krievijas klīnikas "PeognozMed" speciālisti (neirologs un psihologs), lai apskatītu 16 (sešpadsmit) bērnus, un noteica tos 10 (desmit) bērniņus, kuriem šī klīnika ir spējīga palīdzēt. Patlaban 7 ģimenēm ir nepieciešama līdzcilvēku palīdzība, lai aizbrauktu uz Pēterburgu, 2 nedēļas tur dzīvotu un izietu klīnikā pilnu 2 nedēļu rehabilitācijas kursu.

Anastasija Burova, Rēzekne

Anastasijai ir uzstādīta diagnoze - Antenatāls CNS bojājums. Sasniedzot 2,5 gadu vecumu, meitene sāka spert pirmos soļus. Kustības bija nestabilas un saspringtas. Pašlaik Anastasija joprojām nerunā, nespēj izpildīt vienkāršus lūgumus, nespēj ilgi koncentrēt uzmanību, ir problēmas ar komunikāciju. Visu šo laiku meitene nemitīgi ir veikusi rehabilitācijas, apmeklējusi logopēdu, reitterapiju, veikusi fizioterapijas procedūras un cītīgi darbojās mājās, bet bērna attīstība virzījās uz priekšu ļoti lēnā tempā. Beidzot ārsti Sanktpēterburgas neiroloģijas centrā ir devuši cerības, ka Anastasija varētu izveseļoties, bet, lai tas notiktu, procedūru kursam nepieciešami lieli finansiālie līdzekļi.

Māris Zambars, 8 gadi, Ludza

 Diagnoze autisms, valodas attīstības traucējumi, bērns nerunā vispār. Māris mācās 2.klasē pēc speciālās programmas, mācību process grūts nevar noturēt uzmanību. Vislielākā problēma ir ar runu, viņš nevar pateikt to, ko vēlas vai nevēlas, puika nevar kontaktēties ar apkārtējiem cilvēkiem. Māris ir dzīvespriecīgs, ar savām interesēm, aktīvs. Visus šos gadus ar puiku strādā dažādi speciālisti, lai uzlabotu veselības stāvokļi.

Uldis Skudrītis, 7 gadi, Baldone

Uldītim ir 7 gadi,un viņš ir dzīvespriecīgs zēns.Taču būdams vecumā, kad jāsāk runāt,Uldis klusēja, kas lika stipri aizdomāties par dēla veselību. Neskaitāmie ārstu apmeklējumi un procedūru rezultāti secināja, ka Uldim ir autisms, vidēji smaga atpalicība, aizkavēta valodas attīstība. Šobrīd Uldis apmeklē dārziņu (sagatavošanas  grupiņu) Baldones bērnudārzā. Ikdienā izglītības iestādē viņam blakus ir asistents. Ar bērniem ir draudzīgs, iesaistās rotaļās, mācās un sporto kopā ar pārējiem bērniem. Kopš apmeklējam dārziņu, ievērojami uzlabojusies uzvedība, attieksme pret cilvēkiem(veido kontaktu), nedaudz attīstījusies valoda. Uldim viena no aizraušanām ir zīmēšana. Ļoti daudz zīmē ceļu satiksmi, pilsētas. Patīk iesaistīties spēlēs ar vecāko māsu un mazāko brāli. Priecīgs, kad dodamies izbraukumā uz citām pilsētām, jo tas vienmēr priekš viņa ir kaut kas jauns, ko pēc tam viņš izklāsta uz papīra lapas. Esam apmeklējuši logopēdus, ergoterapeitus, fizioterapijas, mūzikas terapijas, reitterapiju, 2 gadus esam devušies uz biedrības „Autisma atbalsta punkts Rēzeknē” organizēto vasaras nometni Rēzeknē  “Dabas dziednieciskais spēks”. Šogad bijām atbraukuši uz vizīti pie neirologa no Krievijas klīnikas, kurš ir devis mums zaļo gaismu ceļā uz ārstēšanos klīnikā “Prognoz Med”, bet diemžēl mūsu ģimenei nav tādu līdzekļu. Es ticu brīnumiem, un ticu tam,ka mans bērns pārvarēs  slimību un varēs dzīvot pilnvērtīgu dzīvi.

Katrīna Bebriša, 5 gadi, Rēzekne

Katrīnai ir 5  gadi un jau no 2 gadu vecuma šai jaukai meitenītei ir konstatēts atepiskais autisms ar valodas attistības aizkavēšanu. Meitene apmeklē darziņu, bet diemžēl patstavīgi rupēties par sevi nevar.

Šājā gadā pēc konsultācijas ar specialistu tika dota iespeja un cerība uz veselības un attistības uzlabošanu, bet lai šī iespeja būtu īstenota - Katrīnai ir nepieciešama Jūsu palīdzība un atsaucība.

Katrīna un viņas vecāki lūdz atsaukties tos, kas var palīdzēt, un ir ļoti pateicīgi visiem, kas nepaliks vienaldzīgi viņu nelaimē. Jo viņu sapņi var tikt īstenoti tikai ar Jūsu palīdzību.

Markuss Šilins, 11 gadi, Rēzekne

Kopš 3 gadu vecuma Markusam tika uzstādīta diagnoze – bērnības autisms, uzmanības deficīts un hiperaktivitātes sindroms. Vislielākā problēma Markusam bija nespēja sarunāties, komunicēt un koncentrēt skatienu uz cilvēkiem, saprast cilvēku uzvedību, attieksmi un runas valodu. Markuss vispār nereaģēja uz cilvēkiem, neatsaucās uz savu vārdu. Visi speciālisti kā viens Latvijā teica, ka mūsu puika NERUNĀS!

5 gadu laikā Sanktpēterburgas klīnika PrognozMed mūsu puikam sniedza nenovērtējamu palīdzību veicot gan smadzeņu polarizācijas procedūras, gan citas ārstnieciskās un  rehabilitācijas procedūras, pēc kurām puika sāka atsaukties uz savu vārdu, sāka runāt un komunicēt ar mums. Tā ir neaprakstāma sajūta, kad tu atkal spēj saprast savu bērnu, kas dod stimulu nenolaist rokas un cīnīties tālāk.

Tagad Markusam ir 11 gadi un puika ir sācis runāt, reaģēt uz cilvēkiem, kļuvis ļoti zinātkārs, prot lasīt un rakstīt drukātiem burtiem  latviešu, krievu un angļu valodās. Pašmācības ceļā  ir apguvis datoru. Taču joprojām Markuss neuzticas svešajiem cilvēkiem, ir problēmas ar sociālo prasmju apguvi, joprojām saglabājas sarunvalodas problēmas, ēšanas problēmas un psihoemocionālās diskomforts.  

Šoreiz ārstniecības kursa ietvaros tiks veiktas visas nepieciešamās ārstnieciskās stimulācijas, lai Markusam mazinātos stress un psihoemocionālais diskomforts, jo uz šo brīdi mums ir problēmas ar to, ka puika kļūst pieaugušāks, vēlas komunicēt vairāk ar vienaudžiem, bet savu psihoemocionālo īpatnību dēļ, viņš nevar to pilnvērtīgi darīt, kā rezultātā rodas stress, nemiers, uztraukums, noslēgšanās sevī.

Anna un Sofija Pjankovas, 4 gadi, Rēzekne

3 gadīgās dvīņu māsiņas Anna un Sofija kopā ar vecākiem un lielo brāli dzīvo Rēzeknē. Abas māsiņas ir smagi slimas. Meitenītēm konstatēti jaukti specifiski attīstības traucējumi, valodas attīstības aizture, kas saistīta ar intelektuālās attīstības aizturi.

Aptuveni 2 gadu vecumā Annas un Sofijas attīstība apstājās. Meitenītes vairs neatsaucās uz savu vārdu, neiesaistījās rotaļās ar citiem bērniem, neveidoja acu kontaktu. Uzmanība bija nenoturīga, neizrādīja interesi par citiem bērniem, apkārt notiekošo. Abām māsiņām valodas attīstība atbilst 6 mēneši veca bērna līmenim. Viņas nerunā, tikai izdod skaņas savā valodā. Dažreiz atsaucās uz savu vārdu. Meitenītes neuztver un nespēj reaģēt uz norādījumiem.

Lai veicinātu māsiņu fizisko un intelektuālo attīstību un bērnu stāvoklis vēl vairāk nepasliktinātos, ģimene apmaksā logopēdu, ergoterapeitu, psihologu. Reitterapijas nodarbības līdz šim vecāki nodrošināja no saviem līdzekļiem, bet šobrīd visas terapijas apmaksāt grūti. Ģimene vēršas pie ziedotājiem pēc palīdzības.

Ja vēlaties un spējat atbalstīt biedrības darbu un centienus uzlabot cilvēku ar autisma spektra traucējumiem dzīvi, esiet laipni aicināti atbalstīt apvienību ar ziedojumu! Biedrībai ir sabiedriskā labuma organizācijas statuss.

Nosaukums: Biedrība “Autisma atbalsta punkts Rēzeknē”

Vienotais reģistrācijas Nr. 40008190588

Juridiskā adrese: Kr.Valdemāra iela 4-70, Rēzekne, LV-4601

Bankas rekvizīti: Bankas nosaukums

AS SWEDBANK Bankas SWIFT kods HABALV22

Konta numurs: LV09HABA0551034689577

Pārskaitījumu var veikt uz bankas kontu ar norādi “Ziedojums” (LŪGUMS NORĀDĪT KONKRĒTĀ BĒRNIŅA VĀRDU, KAM JŪS ZIEDOJAT).

Visa informācija par bērniņiem ir pieejama šeit:

http://www.autismsrezekne.lv/ziedotaji/

Kasjauns.lv/ Foto: Biedrība “Autisma atbalsta punkts Rēzeknē”