Lai iedvesmotu seniorus dzīvot aktīvāk, notiks vecākajai paaudzei veltīts izglītojošs festivāls
Pasākums 16.jūnijā Esplanādē norisināsies no plkst.11 līdz 15.
Esi vesels
2016. gada 30. maijs, 15:07

Lai iedvesmotu seniorus dzīvot aktīvāk, notiks vecākajai paaudzei veltīts izglītojošs festivāls

Jauns.lv

Lai iedvesmotu seniorus un ikvienu sabiedrības locekli novecot skaisti un dzīvot aktīvi, nākammēnes, 16.jūnijā, Esplanādes parkā Rīgā pirmo reizi notiks īpaši vecākajai paaudzei veltīts izglītojošs un izklaidējošs festivāls "Zelta ritmi", informēja projekta koordinatore Marta Bormane.

Festivāls senioriem "Zelta ritmi" ir paredzēts kā ikgadējs pasākums, kas kopā pulcē sabiedrības vecāko paaudzi un vienlaikus citās vecuma grupās aktualizē jautājumu par skaistu novecošanu un pilnvērtīgām vecumdienām.

Kā skaidro gerontologs un festivāla "Zelta ritmi" vēstnesis Jānis Zaļkalns, "jo agrākā vecumā cilvēks sadzird un sāk piekopt veselīga dzīvesveida ieteikumus, jo lielākas garantijas, ka viņš novecos skaisti un dzīvos pilnvērtīgi arī vecumdienās. Šāds festivāls ir nepieciešams kā tradīcija - tā būtu uzruna, aicinājums skaistai novecošanai".

Festivāla programmā paredzēts koncerts ar dziesmām un dejām, iedvesmas lekcijas, kuras vadīs dažādu jomu speciālisti, notiks vingrošanas atklātās mācībstundas, radošo senioru rokdarbu tirdziņš. Tāpat ikviens seniors varēs izmēģināt gleznošanu mākslinieka Jāņa Anmaņa vadībā, kā arī iedvesmoties aktīvam dzīvesveidam no Latvijā pazīstamās seniores un veselīga dzīvesveida piekritējas Ineses Ziņģītes, kura vadīs īpašu meistarklasi.

Pasākums 16.jūnijā Esplanādē norisināsies no plkst.11 līdz 15.

Plašāka informācija par gaidāmo festivālu "Zelta ritmi" pieejama "zeltaritmi.lv".

LETA / Foto: Shutterstock