Vai ir vērts tiekties pēc Andželīnas Džolijas smaida?
Esi vesels
2016. gada 9. jūnijs, 10:00

Vai ir vērts tiekties pēc Andželīnas Džolijas smaida?

Jauns.lv

Izrādās, klienti ar slavenību fotogrāfijām dodas ne tikai pie frizieriem, bet arī pie zobārstiem. Uztaisiet man zobus kā Andželīnai Džolijai! Taču stomatoloģiskās klīnikas Dental Art speciālisti uzsver: katram ir savs ideālais smaids, kas piestāv un dara laimīgu.

Smaida pielaikošanas tehnoloģijas

Nepieciešamība aizstāt slimību vai traumu dēļ zaudētu zobu, vajadzība pēc iedzimtu noviržu korekcijas vai vienkārši vēlme iegūt skaistākus, līdzenākus, simetriskākus, labākas formas zobus un smaida līniju — iemesli doties pie zobārsta-implantologa var būt ļoti dažādi.

Labs ārsts implantologs ir ne tikai tehniski spēcīgs profesionālis, bet arī labs psihologs. Konsultāciju laikā viņš rūpīgi iedziļinās pacienta situācijā, palīdz saprast, kā zobu slimības var būt saistītas ar citām problēmām (piemēram, viens no zobu griešanas jeb bruksisma iemesliem ir saspringts dzīves ritms, stress un augsts atbildības līmenis darbā). Tas nozīmē, ka stomatologs skatās plašāk, nekā uz vienu vai dažiem diviem slimajiem zobiem, un palīdz cilvēkam kopumā. Galu galā, veseli un skaisti zobi taču ir būtiska labas pašapziņas sastāvdaļa.

Ja cilvēki, satiekot jūs, saka: “Tu izskaties lieliski!”, nevis “O, Tev jauni zobi”, tad rezultāts ir pareizs, uzskata zobārsti. Svarīgi, lai smaids piestāvētu tā valkātājam, lai tas nekādā gadījumā neizskatītos mākslīgi un “sveši”. Tāpēc uz lūgumiem uztaisīt “Andželīnas zobus” ārsti atradīs labāku risinājumu un uzmodelēs jums smaidu, kas ne tikai izskatās tikpat labi kā slavenās aktrises zobi, bet arī atbilst jūsu sejas formai, mīmikai, augumam.

 

Zaudēto — aizstāt, esošo — uzlabot

Kā tad praktiski notiek perfekta smaida radīšana, ja tas šobrīd nav ideāls? Reizēm pietiek ar vienu metodi, bet dažkārt nepieciešama to kombinācija. Zaudētie vai slimību dēļ vairs neglābjamie zobi tiek aizstāti ar implantiem. Implantēt var jebkuru zobu, arī koptam izskatam tik svarīgos priekšzobus.

Metodes, ko izmanto estētiskajā un funkcionālajā protezēšanā atšķiras. Piemēram, ja jāaizstāj izrautais zobs žokļa dziļumā, tad ir vērts ietaupīt, izmantojot lētākos metālkeramikas kroņus. Savukārt priekšējiem zobiem, kam estētika ir ne mazāk svarīga par funkcionalitāti, ārsti iesaka izvēlēties mūsdienu pieprasītāko zobu protezēšanas materiālu — cirkoniju. Tas, tāpat kā cilvēka dabiskie zobi, laiž cauri gaismu, un tādēļ neizskatās mākslīgi. Vēl viena svarīga mūsdienu implantu priekšrocība —  tehnoloģija ir tik nostrādāta, ka ļauj šo procedūru veikt vienreiz un uz mūžu. Pareizi kopjot, implanti kalpos ilgi un vienmēr izskatīsies labi.

Savukārt tajos gadījumos, kad zobs ir savā vietā, taču no tā ir atšķēlies gabaliņš, tas ir nepareizas formas vai gadu garumā ir noberzies, lietā tiek likti venīri, kas tiek “pielīmēti” pie zobiem. Tie ne tikai uzlabo zoba izskatu un sejas skaistumu kopumā (piemēram, šādi var atbrīvoties no spraugas starp priekšzobiem jeb diastēmas), bet arī palielina zoba izturību un ļauj tam pilnvērtīgi kalpot ilgāk. Šī metode ir ļoti saudzīga pret veselajiem zobiem — zobs tiek noslīpēts pavisam minimāli, nevis līdz serdei, kā to praktizēja agrāk, bet blakus esošie zobi netiek traucēti nemaz.

Ārsti iedrošina — nekautrējieties meklēt profesionāļu palīdzību, jo patlaban risinājumu var atrast pat sarežģītākajām problēmām. Individuāls ārstēšanās plāns, visu neskaidrību izrunāšana, jaunākās tehnoloģijas, ārstu iejūtība un profesionalitāte — tas ir veids, kā klīnikas Dental Art ārsti palīdz saviem klientiem atkal sākt smaidīt un izbaudīt dzīvi.

 

Dental Art

+371 67278933

+371 29207418

Reklāmas raksts sadarbībā ar Dental Art / Publicitātes foto