Pastiprināta piena produktu lietošana vīriešiem palielina Pārkinsona slimības risku.

Tu dzer daudz piena? Piebremzē! 25

Veselība
2016. gada 28. jūnijā 12:25
Cilvēki, kuri katru dienu lielā apjomā lieto piena produktus, piemēram, pienu, sviestu un sieru, var palielināt risku saslimt ar Pārkinsona slimību.

Kā ziņo Hārvarda universitātes Sabiedrības veselības skolas pētnieki, liels piena produktu patēriņš uzturā vīriešiem gandrīz dubultoja risku saslimt ar Pārkinsona slimību. Arī sievietēm šis risks ir mazliet paaugstināts.

Taču vainīgi ir nevis paši piena produkti, bet gan toksiskas ķīmiskās vielas, ko tie bieži satur (piemēram, pesticīdi un citas vielas, kas nonāk pienā) un kam ir nelabvēlīga ietekme uz smadzenēm.

Žurnāls "Ko Ārsti Tev Nestāsta" / Foto: Shutterstock
Skatīt visus komentārus

Noteikti izlasi

  • Vai latvieši ir tumsoņas? Tīmeklī populārs kļūst stāsts par sikhu tūrista baiso pieredzi Rīgā 169
  • Izmeklēšana noslepkavotā Egila lietā pabeigta. Policijā atklāj liktenīgās dienas apstākļus 28
  • Triju meitu mātes lūdz atsākt izmeklēšanu pret, viņuprāt, netiklu sporta treneri 13