Kādēļ kājas kļūst smagas, gluži kā svina pilnas?
Dabasspēks
2016. gada 11. jūlijs, 08:00

Kādēļ kājas kļūst smagas, gluži kā svina pilnas?

Jauns.lv

Par kājām vasarā vajadzētu rūpēties ne tikai tāpēc, ka tās labi redzamas citiem, uzvelkot svārkus un augstpapēžu kurpes, bet arī tādēļ, ka siltajā sezonā kāju asinsvadi paplašinās, tajos uzkrājas lielāks asiņu daudzums. Tad arī parādās pirmie simptomi - smaguma sajūta un nogurums kājās.

Vai zināt, ka...

Vēnu sienas ir plānākas par artēriju sienām, arī asinsspiediens vēnās ir zemāks. Asins plūsmu vēnās sekmē muskuļu kustības, kas no ārpuses saspiež vēnas, grūžot asinis sirds virzienā. Vēnu sienās atrodas pusmēness vārstuļi, kas neļauj asinīm plūst atpakaļ un atvieglo to tecēšanu uz sirdi. Visvairāk vārstuļu ir ekstremitāšu vēnās.

Kādēļ kājas kļūst smagas, gluži kā svina pilnas?

Dažādu faktoru (iedzimtība, liekais svars, hormonālās izmaiņas, dzīvesveids) dēļ var novājināties vēnu sieniņas, sabojāties vēnu vārstuļi, tādēļ kāju vēnas vairs pilnvērtīgi nepilda savas funkcijas, un pieaug venozais asinsspiediens kājās.  Pirmie simptomi ir smaguma sajūta kājās, tās ātri nogurst, dienas beigās piepamst.  Galvenokārt ar to saskaras cilvēki, kuri dzīvesveida vai darba paradumu dēļ daudz laika pavada stāvot kājās, piemēram, pārdevēji, restorānu un kafejnīcu darbinieki, skolotāji, frizieri u.c. Nepatīkamās un neizsakāmi smagās sajūtas kājās var izveidoties ne tikai ilgstoši stāvot, bet arī sēžot, piemēram, pavadot visu dienu birojā pie datora vai lidojot ar lidmašīnu, braucot autobusā.

Kā izvairīties no nepatīkamajām sajūtām kājās?

Ja vēlaties izvairīties no nepatīkamajām sajūtām kājās, nepieciešams, lai kāju vēnu funkcija būtu normāla. Zviedru tabletes „ Active Legs“ – tas ir augu ekstraktu komplekss vēnu funkciju uzturēšanai. Tablešu sastāvā esošais piejūras priežu mizas ekstrakts palīdz uzturēt normālu asinsvadu sieniņu stāvokli un asinsriti, savukārt C vitamīns palīdz uzturēt normālu kolagēna daudzuma izveidošanos, kas nepieciešams normālai asinsvadu funkcijai. Tāpat ir svarīga dažāda un sabalansēta pārtika un veselīgs dzīvesveids.

Zviedru tablete „Active Legs“

„Active Legs“

sastāvā esošajā piejūras priežu (lat. Pinus pinaster Aiton) standartizētajā mizas ekstraktā ir liels bioloģiski aktīvo vielu daudzums – oligomēra proantocianidīni. Šie savienojumi palīdz uzturēt normālu asinsvadu sieniņu stāvokli un asinsriti. Ja vēlaties uzturēt normālu kāju vēnu funkciju, pietiek  tikai ar 1

„Active Legs“

tableti dienā.

Oriģinālās „Active Legs“ tabletes un citus New Nordic produktus varat iegādāties aptiekās vai ražotāja interneta veikalā www.newnordic.lv Sadarbībā ar Omniva nodrošinam bezmaksas piegādi uz jebkuru vietu Latvijā sūtījumiem virs 14 €.

Ja Jums ir jautājumi, zvaniet pa tālruņiem 67113130 vai 26952187, vai apmeklējiet interneta vietni www.newnordic.lv .

Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilvērtīgu un sabalansētu uzturu.

Reklāmas raksts sadarbībā ar New Nordic/Publicitātes foto