Skaļas mūzikas klausīšanās uzlabo intīmo dzīvi, noskaidrots pētījumā
Klausoties skaļu mūziku, partneri biežāk smaidīja un pavadīja vairāk laika kopā, turklāt par 67% biežāk nodarbojās ar seksu.
Esi vesels
2016. gada 17. jūlijs, 09:02

Skaļas mūzikas klausīšanās uzlabo intīmo dzīvi, noskaidrots pētījumā

Jauns.lv

Klausoties skaļu mūziku, uzlabojas intīmā dzīve un rodas vēlme biežāk nodarboties ar seksu - tā, atsaucoties uz starptautisku pētījumu, raksta "Tautas Veselības Avīze"

Pētījuma gaitā tā veicēji aptaujāja 30000 cilvēku, uzdodot jautājumus par viņu muzikālo gaumi un mūzikas klausīšanās paradumiem. Tad speciālisti atlasīja 30 ģimenes (109 brīvprātīgos) no dažādām valstīm interesantam pētījumam. Tas ilga divas nedēļas. Pirmo no tām dalībnieki pavadīja bez skaļas mūzikas. Otrajā nedēļā brīvprātīgos apgādāja ar audiosistēmu un pieeju interneta mūzikas servisam. Viņi noklausījās ap 8124 dziesmu lielā skaļumā. Pētījums parādīja, ka otrajā nedēļā partneri biežāk viens ar otru sarunājās, smaidīja, smējās, dejoja, dziedāja un pavadīja vairāk laika kopā. Turklāt skaļās mūzikas nedēļas laikā brīvprātīgie par 67% biežāk nodarbojās ar seksu. Izrādās, skaļa mūzika veicina smadzenēs ar atzinību saistītā neiromediatora dopamīna un mīlestības, maiguma un draudzības hormona oksitocīna izdalīšanos.

"Tautas Veselības Avīze" / Foto: Shutterstock