Pazīstamajai kāzu fotogrāfei Santai Vanagai atklāts vēzis. Diagnoze nāca pēkšņi, laika ir maz
Palīdzēt grūtībās nonākušajai māksliniecei iespējams, ziedojot naudu uz Santas Facebook profilā norādīto personīgo bankas kontu: Santa Vanaga LV41NDEA0000080842039 ar norādi „ziedojums”.
Dzīvības loterija
2017. gada 12. janvāris, 07:01

Pazīstamajai kāzu fotogrāfei Santai Vanagai atklāts vēzis. Diagnoze nāca pēkšņi, laika ir maz

Jauns.lv

Pagalam smaga liksta skārusi kāzu fotogrāfi, rīdzinieci Santu Vanagu. Dzīvespriecīgā meitene teju vai jaunā gada priekšvakarā uzzinājusi, ka sirgst ar vēzi. Lai uzsāktu ārstēšanos, nepieciešami gana dārgi izmeklējumi (1150 eiro), taču, ņemot vērā to, cik negaidītas un pēkšņas bijušas sliktās ziņas, meitenei trūkst līdzekļu šādai procedūrai.

„Mīļie, man ir vēzis. Pavisam slikts un neatklāts līdz galam, viltīgs. Tas perinās krūtīs, limfos un vakar pateica, ka plaušās arī,” pie cilvēkiem savā Facebook profilā vēršas Santa. Viņa par gaužām bēdīgo diagnozi uzzinājusi vien dienu pirms Vecgada vakara.

„Man jau neko nevajag! Tikai, lai varu vēl mazliet lēktu, mazliet rietu, mazliet savu bērnu smieklu, mazliet vienkārši dzīvot!” sociālajā tīklā raksta meitene. Santa pie ārstiem regulāri gājusi jau četrus gadus, taču līdz šim ķermenī konstatētais skaidrots kā tikai cistas – neesot par ko uztraukties. Asinīs nekas slikts neesot atklāts.

Santa baidās zaudēt redzi

Santa vēl nezin, vai ārstēšanā tiks izmantota ķīmijterapija, taču viņai esot zināms, ka šādā gadījumā pastāv risks uz kādu laiku zaudēt redzu: „Man jums ir jāsaka vēl kas, ja es izvēlēšos ķīmiju, tad, kamēr būs ķīmija, visdrīzāk būšu arī neredzīga pavisam. Bet pēc ķīmijas tam jāatiet. Es ļoti ceru, ka tā nebūs, un centīšos atrast to ārstēšanas veidu, kas saglabātu arī redzi. Es noteikti došu jums ziņu, un prasīšu padomu. Paldies jums visiem par atsaucību, un ziedu kalniem!”

Lai sāktu ārstēties, nepieciešams pavisam nedaudz

„Es biju nolēmusi jums neteikt neko, bet man vajag jūsu palīdzību, jo netiekam galā. Vakar dakteris mani nosūtīja uz PET diagnostikas aparātu. Tas maksās 1150 eiro. PET izmeklējumam pieteicu laiku 18.janvārī, Latvijā, ticībā, ka notiks zili brīnumi, un man būs ko samaksāt,” situāciju izstāsta Santa.

11.janvāra rītā Santas kontā bija 827 EUR un, kā Facebook ierakstā apgalvo meitene, vēl nebija ienākusi nauda no citām bankām. „Ir tā, ja būs pāri par izmeklējuma naudiņām, tas protams tiks tālāk izmantots manai ārstēšanai. Tas ir tikai sākums, un ir liela cerība, ka pareizi izvēlēts sākums noteikti aizvedīs uz laimīgām beigām,” pie cilvēkiem vēršas Santa.

Palīdzēt grūtībās nonākušajai māksliniecei iespējams, ziedojot naudu uz Santas Facebook profilā norādīto personīgo bankas kontu:

Santa Vanaga LV41NDEA0000080842039

ar norādi „ziedojums”.

Ar pilnu Santas vēstuli cilvēkiem iespējams iepazīties meitenes Facebook profilā:

Santas draudzenes Gunas ieraksts Facebook

Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no Facebook

Tēmas